CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Coquilles St. Jacques met beurre blanc

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 36 stuks coquilles
  • 25 gram boter

Beurre blanc

  • 2 stuks sjalotjes
  • 1 blaadje laurier
  • 50 mililiter witte wijn
  • 250 mililiter Noilly Prat
  • 300 mililiter room
  • 150 gram ijskoude boter
  • peper, fleur de sel

Zeekraal

  • 300 gram zeekraal

Coquilles St. Jacques met beurre blanc Werkwijze

Bereiding:

Beurre blanc

Zet 12 ronde borden in de warmhoudkast. Snipper de sjalot fijn. Laat de fijngesneden sjalot in een steelpan met de Noilly Prat, de wijn en laurierblaadje inkoken tot de helft. Zeef de ui eruit en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de ui in de saus, verwijder het laurierblad. Laat het vocht en de toegevoegde room weer inkoken tot de helft. Snijd ondertussen 150 g koude boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en klop met een garde 1 voor 1 de koude blokjes boter erdoor. Maak op smaak met witte peper en fleur de sel. Houd warm in de warmhoudkast.

Zeekraal

Was de zeekraal en verwijder houtige stukjes. Kook ze in 1 à 2 min. in ongezouten water. Spoel af met koud water. Net voor het opdienen de zeekraal snel in wat boter opwarmen.

Coquilles

Spoel de coquilles en droog ze. Bestrijk ze met een beetje gesmolten boter. Draai er wat peper en zout over. Grill ze net voor het opdienen in 2 met boter ingevette hete grillpan om en om ½ min per kant.

Serveren:

Leg in het midden van het bord 3 coquilles. Drapeer daar rondom de zeekraal en schenk de saus over de coquilles.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen