CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Italiaanse gevulde mosselen met ciabatta en kruidenboter

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 2000 gram mosselen (ca 100)
  • 250 mililiter witte wijn

Vulling

  • 6 tenen knoflook
  • 30 gram peterselie
  • 1 stuks sjalotje
  • 12 stuks ongedroogde tomaatjes op olie
  • 50 gram pecorino, raspen (25+25)
  • 100 gram panko
  • peper,zout
  • 500 gram boter

Garnering

  • 1 stuks ciabattabrood
  • 12 toefjes peterselie
  • 12 stuks vuurvaste Spaanse schaaltjes

Italiaanse gevulde mosselen met ciabatta en kruidenboter Werkwijze

Bereiding:

Mosselen

Was de mosselen in koud water en verwijder de schelpen die kapot zijn. Breng de wijn aan de kook op hoog vuur. Voeg de mosselen toe en kook ze ca 5 min tot alle schelpen open zijn. Tussentijds de pan 2 à 3 keer schudden. Afgieten en laten afkoelen. Zoek ca 8 mooie mosselen per persoon uit en zet ze apart. Kies 12 mooie dubbele mosselen uit om straks als bestek te gebruiken.

Vulling

Hak peterselie, sjalot en zontomaatjes samen tot een zeer fijn mengsel. Rasp 25 g pecorino, pers de knoflook en meng nu alles in een kom met ca 450 g boter en de panko. Maak op smaak met zout en peper. Vul de halve schelpen (ca 8 per persoon) met een mossel en een schepje vulling. Leg de gevulde mosselschelpen in de vuurvaste Spaanse schaaltjes. Verdeel de rest van de vulling over de schaaltjes en strooi de geraspte pecorino erover. Laat ze net voor het opdienen gratineren onder de salamandergrill tot ze goudbruin zijn.

Serveren:

Zet de vuurvaste schaaltjes op een bord, garneer met een toefje peterselie en leg er 2 sneden ciabatta naast. Geef als bestek een lege dubbele mossel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen