CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Chocolade omelet Siberienne

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bodem

  • 4 stuks eieren
  • 100 gram witte basterd
  • 125 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

IJs

  • 400 mililiter volle melk
  • 70 gram donkere basterdsuiker
  • 40 gram cacao
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 mililiter slagroom

Merinque

  • 6 stuks ei (eiwitten)
  • 200 gram witte basterdsuiker

Garnering

  • 50 gram pure chocolade (raspen)
  • 12 stuks maartse viooltjes

Chocolade omelet Siberienne Werkwijze

Bereiding:

Bodem

Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren en de basterdsuiker tot een dik en licht mengsel. Zeef de bloem en de cacao erboven en spatel ze voorzichtig erdoor. Schep het deeg op de bakplaat ca 50 bij 40 cm en bak in de voorverwarmde oven in ca 7 min. tot het veerkrachtig aanvoelt. Laat afkoelen en steek er 12 rondjes van 8 cm uit.

IJs

Rasp de 150 g chocolade grof. Zeef de cacao en los op in een beetje van de melk Doe de rest van melk en de donkere basterdsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer er dan snel de cacao door en voeg de geraspte chocola toe. Haal van het vuur en roer tot de chocola gesmolten is. Laat ca 30 min afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het afgekoelde chocolade mengsel. Draai er in de ijsmachine ijs van. Vorm er met een ijstang 12 bollen van en leg in de diepvries.

Meringue

Klop de eiwitten stijf voeg langzaam de suiker toe. Klop ze tot een stijf en glanzend schuim. Vul hiermee een spuitzak met kartelmond. Koel bewaren.

Leg de 12 bodemrondjes op een bakplaat en daar bovenop een ijsbol. Spuit het geklopte eiwit op de ijsbol. Zorg dat het ijs helemaal bedekt is. Brand bruin met de brander tot de meringue lichtbruin is.

Serveren:

Leg het ijstaartje in het midden van een rond wit bord. Steek een bloemetje op zijn hoed en rasp er de rest van chocola over. 1 6

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen