CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rode mul met venkel en een saus van oranjebitter

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 12 filets rode mul van ca 80 g (gefileerd, ontschubt en ontgraat)

Venkel

  • 1 stuks venjel
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 4 stronken witlof

Saus

  • 750 mililiter wortelsap
  • 1 stuks sinaasappel
  • 50 mililiter oranjebitter
  • 200 mililiter room

Salade

  • 1 krob frisée
  • 1 stuks citroen
  • olijfolie (classic, geen extra vierge)
  • peper en zout

Rode mul met venkel en een saus van oranjebitter Werkwijze

Bereiding:

Zet de borden in de warmhoudkast.

Saus

Schenk een laagje oranjebitter in een pannetje en laat de alcohol even verdampen. Schenk vervolgens het wortelsap, room en het sap van een halve sinaasappel erbij en laat het tot de helft reduceren tot een lekkere saus.

Venkel

Snijd de venkel in hele kleine blokjes (brunoise) en de witlof in kleine strookjes. Bak de venkel in een pannetje met olijfolie gaar en zacht. Voeg nu de witlof toe. Bak alles nog een paar min mee totdat het goed warm is. Voeg kort voor het uitserveren de garnalen toe.

Salade

Maak de frisée wat aan met olijfolie, citroensap en peper en zout. Rode mulfilet Bak als laatste de met peper en zout bestrooide rode mul filets in een klein beetje olijfolie, ca 2 min per kant.

Serveren:

Schep het mengsel van venkel, witlof en garnalen op het bord en leg de rode mul filet erop, drapeer er een paar blaadjes frisée omheen en maak het gerecht af door er de saus omheen te schenken.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen