CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade van appel en geitenkaas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salade

  • 2 stuks granny smith appels
  • 2 stuks pink lady appels of andere friszure appel
  • 0.5 stuks citroen
  • 2 stuks rode ui
  • 1 stuks venkel
  • 450 gram gerijpte geitenkaas (b.v. Bettine Blanc)

Dressing

  • 6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1.5 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel truffelolie
  • 0.5 stuks citroen

Garnering

  • 60 gram veldsla

Salade van appel en geitenkaas Werkwijze

Bereiding:

Salade

Haal het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken (mandoline is ideaal). Pers de hele citroen en houd 2 el citroensap apart voor de dressing. Schep de rest door de appelplakjes en zet apart. Snijd de ui en venkel in flinterdunne plakken (gebruik mandoline of snijmachine) en snijd de geitenkaas in 5 mm dikke plakjes (houd apart)

Dressing

Klop de olie met beide soorten mosterd, honing, truffelolie en de 2 el citroensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Maak de slablaadjes aan met een deel van de dressing. Maak op de borden stapeltjes van om en om appel, ui, venkel, geitenkaas. En leg de aangemaakte slablaadjes als een kransje om het torentje. Besprenkel ze nog wat met de dressing.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen