CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Entrecoterolletjes met rosti en dragoncreme

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Entrecoterolletjes

  • 600 gram entrecote (aan een stuks)
  • 100 gram rucola
  • aceto balsamico
  • 12 stuks prikertjes

Rosti

  • 750 gram aardappelen (vastkokend)
  • 2 stuks uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram pecorini, raspen
  • 12 takjes platte platte peterselie
  • 2 stuks eieren
  • boter
  • 12 stuks ringen van 8 cm

Dragoncreme

  • 200 gram creme fraiche
  • 20 gram dragon
  • olijfolie
  • zout en peper

Entrecoterolletjes met rosti en dragoncreme Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven op 170 °C. Zet de borden in de warmhoudkast.

Rösti

Schil en rasp de aardappelen fijn en doe ze in een kom. Rasp de pecorino. Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn en voeg alles toe aan de aardappelen. Tik er 2 eieren bij en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel in 12 porties. Verhit een koekenpan met een beetje boter. Plaats 1 of 2 ringen in het vet en doe hier een prutje röstivulling in. Bak deze aan beide kanten mooi bruin. Leg deze in een ovenschaal totdat je er 12 hebt. Gaar ze daarna ca 15 min in de voorverwarmde oven.

Dragoncrème

Hak de dragon fijn en meng deze met zout en peper en een scheutje olijfolie door de crème fraîche. Zet koel.

Rucola

Meng de aceto balsamico door de rucola.

Entrecôte

Smeer de entrecôte in met olijfolie. Bestrooi royaal met zout en peper. Bak aan beide zijden bruin aan (nog rood vanbinnen!). Laat ca 10 min rusten. Snijd op de snijmachine in 24 plakken. Leg de ruccola in de lengte op de plakken entrecôte en maak er mooie rolletjes van. Steek ze vast met een prikker.

Serveren:

Leg in het midden van het bord een rondje rösti en daar bovenop 2 entrecôterolletjes. Garneer met de dragoncrème

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen