CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardbeien Romanoff

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Romanoff

  • 750 gram aardbeien
  • 300 gram suiker
  • 0.5 stuks citroen
  • 400 mililiter slagroom
  • 1 bak vanille-ijs
  • 1 borelglaasje wodka
  • zwarte peper

Koekje

  • 1 rol roomboterkorstdeeg (AH = 1pak))
  • 300 gram suiker
  • 3 eetlepels kaneel

Geconfijte sinaasappelslierten

  • 2 stuks sinaasappel
  • 100 gram suiker
  • poedersuiker

Aardbeien Romanoff Werkwijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Romanoff

Maak de aardbeien schoon en ontdoe ze van het kroontje. Snijd ze door de helft. Pureer de helft en meng dit met de suiker en het sap van de ½ citroen. Sla de slagroom stijf en spatel hier 2/3 van de aardbeienpuree doorheen. Doe hier ook de wodka en de zwarte peper bij. Dek af en zet koud. Marineer de gehalveerde aardbeien met de overgebleven aardbeienpuree.

Koekje

Meng de kaneel met de suiker. Rol het korstdeeg uit en prik het deeg in met een vork, zodat er overal gaatjes ontstaan en het deeg niet kan rijzen. Bestrijk met een kwastje het korstdeeg met water en bestrooi met de kaneelsuiker. Snijd van het korstdeeg repen van 20 x 3 cm en leg ze op de bakplaat. Bak de repen in ca 18 min af op 170 °C totdat deze krokant is. Laat afkoelen.

Gekonfijte sinaasappelslierten

Snijd de schil van de sinaasappel met een dunschiller en snijd vervolgens de schil in dunne sliertjes. Blancheer deze in kokend water ca 30 sec. Breng de suiker met een klein beetje water aan de kook en leg hier de sliertjes in. Kook het geheel en laat afkoelen in de suikerstroop.

Serveren

Leg de gemarineerde aardbeien in een glas. Schep hier een bolletje ijs op. Daarop 2 flinke lepels Romanoff. Leg het koekje op het glas en leg daar wat sliertjes gekonfijte sinaasappelschil op. Maak het geheel af met een klein beetje poedersuiker.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen