CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kalfsballetjes met erwtjes en artisjok

Maand: 
Mei

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kalfsgehaktballetjes

  • 800 gram kalfsgehakt
  • 100 mililiter room
  • 2 stuks eieren
  • 50 gram panko
  • 1 stuks citroen
  • 1 stuks sjalotje
  • 3 tene knoflook
  • 6 eetlepels basilicum
  • 6 eetlepels bladpeterselie
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 12 blaadjes salie (vers)
  • 9 takjes tijm

Groentensaus

  • 200 mililiter wittewwijn
  • 200 mililiter kippenbouillon
  • 200 mililiter kalfsfond
  • 200 gram artisjokken (diepvries of pot)
  • 200 gram erwtjes vers of diepvries
  • 200 mililiter room
  • 1 klontje boter

Garnering

  • 3 eetlepels munt
  • 75 gram pecorino

Kalfsballetjes met erwtjes en artisjok Werkwijze

Bereiding:

Plaats 12 kleine soepborden in de warmhoudkast.

Kalfsgehaktballetjes

Rasp de citroenschil, snipper de sjalot fijn, rasp de tenen knoflook, hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Meng deze ingrediënten in een kom met de room, eieren, panko en het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm 4 à 5 mooie balletjes per persoon met de handen (bitterbalformaat). Verhit olijfolie in een koekenpan en kleur de gehaktballetjes aan. Voeg de salie en tijm toe en laat heel even meebakken. Zet de balletjes apart en gebruik de jus voor de groentensaus.

Groentensaus

Laat de artisjokkenbodems uitlekken of ontdooien en kook de erwtjes gaar.

Blus de jus van de gehaktballetjes af met de witte wijn. Laat reduceren tot de helft. Voeg kippenbouillon en kalfsfond toe en laat verder reduceren tot een mooie sausdikte. Voeg beide groenten toe aan de saus en warm vervolgens kort mee. Voeg de room toe en leg de gehaktballen terug in de pan en verwarm. Laat een klontje gezouten boter mee smelten.

Garnering

Hak de munt fijn en rasp de pecorino fijn.

Serveren:

Serveer op de warme borden de gehaktballetjes met de groentensaus. Garneer met munt en geraspte pecorino.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen