CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Meringuerol met mascarpone

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Meringue

  • 90 gram hazelnoten
  • 4 stuks eieren (middelgroot)
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 2 stuks espresso-sticks
  • 10 mililiter water
  • 5 gram maizena
  • bakpapier (120 cm)

Mascarpone

  • 50 mililiter hazelnootlikeur
  • 250 gram mascarpone
  • 125 mililiter room
  • 50 gram pure chocolade

Garnering

  • 1 klein bakje blauwe bessen
  • 10 gram zilveren zachte parels (Dr. Oetker)
  • 12 stuks koffiekopjes

Meringuerol met mascarpone Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C

Meringue

Rooster de hazelnoten lichtbruin in een koekenpan zonder vet. Laat afkoelen en hak grof. Houd 1 el (grote) achter voor de garnering.

Meng de espressopoeder met de 10 ml heet water.

Bekleed een bakplaat (gastronorm) met opstaande rand met bakpapier, zowel de onderkant als de wanden.

Splits de eieren, zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Klop het eiwit stijf en voeg daarna, al kloppend, de suiker, lepel voor lepel toe tot je glanzende pieken hebt.

Meng de vloeibaar gemaakte espressopoeder, de gehakte hazelnoten en de maïzena voorzichtig omscheppend, door de geslagen eiwitten. Verdeel dit over de beklede bakplaat en bak gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.

Zet na het bakken de bakplaat op een rooster en laat minstens 1 uur afkoelen.

Mascarpone

Roer de mascarpone glad en meng met de hazelnootlikeur en al omscheppend met de 125 ml stijfgeslagen slagroom. Houd 4 el achter voor de garnering.

Vervolg meringue

Leg een groot vel bakpapier op de afgekoelde meringue. Draai het geheel om. Verwijder het bakpapier dat in de bakplaat lag en nu een beetje aan de meringue vast zit (voorzichtig verwijderen dus). Bestrijk nu de meringue met het mascarpone mengsel en rol de meringue, met behulp van het onderliggende bakpapier, op. Laat tot gebruik in de koelkast opstijven.

Kort voor het uitserveren

Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de meringuerol, aan de bovenkant, met het achtergehouden mascarpone mengsel. Zigzag met een vork de gesmolten chocolade over de rol en versier met de achtergehouden hazelnoten, de zilveren zachte parels en de blauwe bessen.

Serveren: Snij plakken van de meringue en drink er eventueel een kopje koffie bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen