CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Haringsushi met warme olijfilie

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Haring

  • 9 stuks haringen, schoongemaakt

Saus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus

Garnering

  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stukje verse gember (ca 6cm, ca 200 gram)
  • 1 stuks bosui
  • 1 bakje zeewiersalade (wakeme)

Haringsushi met warme olijfilie Werkwijze

Bereiding:

Haring

Dep de haringen droog. Verwijder resterende graatjes en snijd in vierkante stukjes (60 totaal).

Garnering

Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de gember in flinterdunne reepjes.

Snijd het pepertje zeer fijn en verwijder de zaadjes. Snijd de prei flinterdun.

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Saus

Verwarm kort voor het uitserveren de olie in een pannetje en meng er de sojasaus door.

Serveren:

Zet 12 bordjes klaar. Schik de 5 stukjes haring in een schaakpatroon op het bordje.

Garneer de haring met het mengsel van knoflook, gember, rode peper en prei. Sprenkel de saus over de haring. Leg een toefje zeewiersalade op de open plekken in het schaakpatroon.

 

 

Haring

 

 

Haring

 

Haring

 

 

Haring

 

 

Haring

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen