CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Koude Mediterrane cappuccino met Parmezaankoekje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Cappuccino

  • 2 stuks middelgrote courgettes
  • 1 stuks aubergine
  • 5 stuks tomaten
  • 1 scheut olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 stuks uien
  • 800 mililiter water
  • 300 mililiter room
  • 4 takjes basilicum(2+2)
  • fleur de sel
  • witte peper

Parmezaankoekje

  • 200 gram Parmezaankaas
  • 20 gram pijnboompitten

Koude Mediterrane cappuccino met Parmezaankoekje Werkwijze

Bereiding:

Koude cappuccino

Was de ongeschilde courgettes en aubergine en snijd beide grof.

Ontvel de tomaten, verwijder sap en pitjes en snijd het tomatenvlees en de uien grof.

Verwarm de olijfolie in een pan, doe er de knoflook met schil, de takjes tijm en uien in.

Laat 5 min garen. Voeg de aubergine, courgettes en tomaten bij het mengsel. Laat lichtjes garen en giet het water erbij. Haal tijmtakjes uit de pan.

Druk de gare knoflook uit de velletjes en voeg toe. Mix het geheel in de blender of gebruik staafmixer en druk tot slot door een zeef.  Mengsel in de pan schenken. Giet er nu de room bij. Leg 2 of 3 takjes basilicum erin en laat goed trekken. Haal de pan van het vuur en kruid op smaak met fleur de sel en witte peper.

Schenk het cappuccinomengsel in een maatbeker en laat goed koud worden in de koelkast.

Vlak voor het uitserveren met een staafmixer het mengsel opkloppen door op en neergaande beweging te maken, zodat het opschuimt. Direct uitschenken in de kommetjes.

Strooi wat fijngehakte basilicum erover.

Parmezaankoekje

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Rasp de kaas in schilfers. Leg de schilfers in kleine rondjes, ca 4 cm, op de met bakpapier bedekte bakplaat en strooi er pijnboompitten over. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

Houd de koekjes in de gaten en haal ze eruit wanneer de kaas volledig gesmolten is en de pijnboompitten gekleurd zijn. Laat afkoelen.

Serveren:

Serveer de cappuccino in kommetjes en leg er een Parmezaankoekje naast.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen