CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade van geroosterde peer en St Aygur met sinaasappelwalnootbroodje

Categorie: 
Maand: 

MEI 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salade

  • 75 gram rucola
  • 125 gram veldsla
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 6 stuks stevige handperen (bv doyenne de comice)
  • 1 stuks citroen
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 200 gram St Aygur (schimmelkaas)

Dressing

  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel groene kruidenmosterd
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels groene olijfolie

Sinaasappelwalnootbroodjes

  • 2 stuks sinaasappels
  • 500 gram mix voor witbrood
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram roomboter
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes oregano

Salade van geroosterde peer en St Aygur met sinaasappelwalnootbroodje Werkwijze

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 °C

Sinaasappelwalnootbroodjes

Sinaasappels schoonboenen, 1 el sinaasappelschil eraf raspen en de sinaasappels uitpersen.

Sap aanvullen met water tot 300 ml. Tijm en oreganoblaadjes van takjes rissen.

Walnoten grof hakken. Boter smelten.

Mix voor witbrood in kom doen. Sinaasappelrasp, walnoten, tijm- en oreganoblaadjes door broodmix roeren. Aangelengde sinaasappelsap en gesmolten boter toevoegen.

Met mixer (deeghaken) mengsel in 5 min tot soepel deeg draaien.

Deeg met plasticfolie afdekken en op warme plaats ca. 30 min. laten rijzen, tot volume is verdubbeld. Deeg opnieuw kneden en er ca.12 bolletjes van vormen.

Bolletjes op ingevette bakplaat leggen en nog 15 min. laten rijzen.

In het midden van de oven broodjes in ca 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Lauwwarm bewaren tot uitserveren.

Salade

Was de rucola en veldsla en slinger droog.

Verhit een droge koekenpan en rooster hierin, al roerend, de zonnebloem- en pompoenpitten tot ze poffen ( n.b. gebruik bolzeef tegen wegspringen pitten), schud ze direct uit de pan en laat afkoelen.

Snijd de gewassen peren met schil horizontaal in dikke plakken.

Pers een citroen uit en wentel hierin de plakken peer.

Verwarm de boter in een ruime koekenpan en bak de peerplakken hierin rondom bruin in 

3 à 4 min. Bedruppel de peren met de honing en laat zachtjes karamelliseren, terwijl ze voorzichtig af en toe omgedraaid worden. Leg de plakken op een bord.

Dressing

Doe het citroensap, de honing, groene kruidenmosterd, walnotenolie, zonnebloemolie en olijfolie in een kom en meng het geheel met een garde.

Voeg, naar smaak, zeezout en peper uit de molen toe.

Zet wat dressing apart voor over de kaas.

Meng kort voor het uitserveren de dressing losjes met de salade.

 

Serveren:

Leg de gemengde sla op de bordjes, verdeel de plakjes peer over de salade en brokkel de kaas erover. Bestrooi het geheel met de zaden. Druppel wat dressing op de schimmelkaas.

Leg een lauwwarm broodje op de rand en serveer de rest van de dressing apart in een kommetje erbij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen