CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Heerlijke hapjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Tomaten-camembertquiche

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 2 stuks trostomaten
  • 250 gram camembert
  • 125 mililiter creme fraiche
  • 3 stuks eieren
  • 1 eetlepel verse tijnblaadjes

Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus

  • 2 stuks aubergines
  • 1 stuks limoen
  • 15 gram verse munt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel suiker
  • 12 plakjes rosbief
  • 12 stuks cocktailprikkers

Rouleau van vitella tonnato

  • 2 blikjes tonijn (185g), naturel
  • 9 eetlepels mayonaise
  • 3 stuks ansjovisfilets in de olie
  • 50 mililiter droge witte wijn
  • 3 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 12 plakjes kalfsfricandeau (niet te klein let op de maat!)
  • 75 gram rucola

Garnering

  • 1 blik zwarte olijven zonder pit (ca 340g)

Heerlijke hapjes Werkwijze

Bereiding:

Tomaten-camembertquiche

Verwarm de oven voor op 200 °C

Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de camembert in puntjes.

Bekleed de ingevette vorm (20-22cm) met het bladerdeeg.

Leg de tomaten met camembert op de deegbodem.

Klop de eieren los met de crème fraîche en de tijm. Schenk het eimengsel over de tomaat.

Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. gaar en goudbruin.

Laat de quiche afkoelen op kamertemperatuur.

Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus

Aubergines wassen. Uiteindes eraf snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. (snijmachine). Plakken in vergiet met zout bestrooien en 10 min. laten staan. Knoflook persen.

Limoen persen. In vijzel blaadjes munt met de knoflook, vissaus en 3el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus met limoensap, suiker en zout op smaak brengen.

Grillpan verhitten. Aubergines droogdeppen. Aubergines aan beide zijden dun met de rest van de olie bestrijken en in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar roosteren.

Plakken halverwege kwartslag keren, zodat ruitpatroon ontstaat.

Geroosterde aubergineplakken op werkvlak uitspreiden Op elke plak een plakje rosbief leggen en met zout en gemalen peper naar smaak bestrooien.

Aubergineplakken stevig oprollen en met cocktailprikker vastzetten.

Rouleau van vitello tonnata

Pureer met de staafmixer (of keukenmachine) de uitgelekte tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilets, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.

Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Laat wat over voor de garnering.

Verdeel de rucola en pijnboompitten erover en rol de op.

Garneer de rolletjes met een dotje tonijnmayonaise, een paar kappertjes en versgemalen peper.

Garnering

Snij de olijven brunoise.

Serveren:

Zet 12 langwerpige witte borden klaar.

Leg in een mooie compositie de vitello tonnato, de tomaten-camembertquiche en het aubergine-rosbiefrolletje met een dotje muntsaus naast het rolletje en trek een streepje onder de gerechten met de fijngesneden olijven.

 

 

 

 

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen