CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Dessert-Amuses

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aardbeien in rode wijnsiroop

  • 1 stuks sinaasappel
  • 200 mililiter rode wijn
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 12 stuks flinke aardbeien
  • 1.5 eetlepel balsamicoazijn
  • 12 takjes verse munt

Mango-passievruchtenmousse

  • 2 stuks rijpe mango's
  • 4 stuks passievruchten
  • 500 mililiter vanilleroomijs
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (bv Grand Marnier)

Chocolade-notenflikken

  • 150 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels ongezouten notenmix
  • 3 theelepels fleur de sel

Dessert-Amuses Werkwijze

Bereiding:

Aardbeien in rode wijnsiroop

Sinaasappel schoonboenen en helft van de schil (zonder wit) heel dun afsnijden.

In steelpan wijn, basterdsuiker en sinaasappelschil langzaam, al roerend, aan de kook brengen. Op zacht vuur in 10 min laten inkoken tot stroperige saus.

Intussen de aardbeien wassen en in plakjes insnijden, zonder ze los te snijden. Aardbeien, in waaiervorm op de (amuse)lepels leggen. Sinaasappelschil uit wijnsiroop verwijderen. Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 min zacht laten koken. Wijnsiroop gelijkmatig tussen de lamellen van de aardbeien druppelen.  Bewaar een deel voor verfraaien van het dessertbordje.

Mango-passievruchtenmousse

Schil de mango en snijd in blokjes. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.

Pureer de mangoblokjes, vanilleroomijs en likeur tot gladde mousse.

Schep de passievrucht door de mangomousse.

De mousse over 12 glaasjes of bakjes verdelen.

Chocolade-notenflikken

Hak de noten grof. Rooster de noten goudgeel in een hete koekenpan. Laat ze afkoelen.

Leg op een snijplank een vel bakpapier.

Smelt de chocolade au bain-marie. Schep met een lepel rondjes chocolade op het bakpapier. Bestrooi de chocoladeflikken met de gehakte noten en het zout.

Laat de chocolade in de koelkast weer afkoelen en hard worden.

Serveren:

Leg op een dessertbordje de 3 gerechtjes. Trek een streep of maak spots met de wijnsiroop en leg een takje munt op het bordje om te verfraaien.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen