CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Glaasje avocadocreme

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Acocado

  • 5 stuks avocado (rijp)
  • 2 stuks citroen
  • 4 bolletjes gekonfijte gember

Aardappel

  • 4 stuks aardappel

Gerookte bokking

  • 2 stuks gerookte bokking

Slagroom

  • 200 mililiter slagroom
  • olie om in te frituren

Glaasje avocadocreme Werkwijze

Bereiding:

Avocado

Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, snijd het vruchtvlees van 4 avocado’s in grove stukken en meng dit met een gedeelte van het citroensap. Snijd de overgebleven avocado in brunoise en meng dit ook met wat citroensap. Zet dit apart voor de garnering.

Meng het mengsel van de 4 avocado’s en de fijngehakte gember met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, citroensap en peper en zet afgedekt weg in de koeling.

Aardappel

Verhit de frituurolie tot 170 °C.

Schil de aardappels en snij ze in flinterdunne reepjes/lucifers (mandoline).  Spoel de reepjes goed af en droog ze zorgvuldig.

Gerookte bokking

Fileer de bokking, verwijder vel, graten en overtollig vet. Snijd in brunoise.

Slagroom

Klop de slagroom lobbig en breng op smaak met zout, peper, citroensap en wat gembernat.

Kort voor het uitserveren

Doe de avocadocrème in een spuitzak.

Frituur de aardappel reepjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng de lobbige slagroom met de avocadobrunoise

Serveren:

Plaats de sherry glazen op een bordje. Verdeel de avocadocrème over de sherryglazen. Leg  hierop de brunoise van bokking. Schenk het slagroommengsel erover en garneer met de gefrituurde aardappelreepjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen