CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gemarineerde mosselen op de wijze van Galicie

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 2000 gram mosselen

Marinade

  • 1 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel Spaanse peper

Stokbrood

  • 500 gram patentmeel (broodmeel)
  • 300 mililiter water (handwarm)
  • 7 gram instant gist (pakje droge gist)
  • 2 theelepels suiker
  • 3 theelepels zout
  • bakspray

Kruidenboter

  • 200 gram roomboter
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper

Gemarineerde mosselen op de wijze van Galicie Werkwijze

Bereiding

Spoel de mosselen in koud water en verwijder de schelpen die kapot zijn of open blijven staan als je er tegenaan tikt. Stoom de mosselen met aanhangend vocht en een beetje olijfolie in een grote pan met deksel in ca 10 min gaar. Laat de mosselen uitlekken in een vergiet. Verwijder de lege schelphelften en laat de mosselen afkoelen.

Marinade

Snij de rode ui, knoflook, rode paprika, Spaanse peper en peterselie zeer fijn. Meng dit met paprikapoeder, olijfolie en azijn. Breng op smaak met een beetje citroen.

Leg de gevulde schelpen op een platte schaal en schep de marinade op het mosselvlees. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet apart.

Stokbrood

Verwarm oven voor tot 220 ºC.

Meng 100 ml water met de gist en de suiker. Laat 10 min staan. (gist komt tot leven en gaat iets schuimen). Het resterende, handwarme water (200 ml)  toevoegen en daarop het meel en op stand 1 laten draaien met deeghaken in de Kitchenaid. Als het iets samenkomt het zout toevoegen. Ca 10 min laten draaien. Het deeg  in een kom 45 min laten rijzen afgedekt met huishoudfolie op een warme plaats (bv .op de warmhoudkast). Na 45 min voorzichtig het deeg platdrukken en tot een bal vormen en in 4 gelijke delen verdelen.

Voorzichtig van elk een mooi langwerpig stokbrood vormen. Leg er per 2 op een met bakpapier afgedekte bakplaat en dek weer af met het net bakspray ingespoten huishoudfolie (voorkomt vastplakken aan het deeg) en laat nog 30 tot 45 min rusten op een warme plaats. Na deze 2e rijs in de oven van 220 ºC afbakken voor 30 min.

N.B. Plaats een bak kokend water onder in de oven om een knapperige korst te krijgen.

Gebruik de stokbroden bij de mosselen, het auberginegerecht en het kipgerecht.

Kruidenboter

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Snijd de bieslook en peterselie heel fijn en pers de knoflook uit. Meng alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje zout en peper toe en verdeel de kruidenboter over 3 bakjes en zet op tafel als het gerecht wordt uitgeserveerd.

Serveren:

Leg op een rond bord 6 tot 8 schelpen en serveer er 1 of 2  plakjes stokbrood bij.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen