CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


aubergine met Parmaham en mozzarella

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aubergines

  • 4 stuks aubergines, middelgroot
  • 300 gram Parmaham (36 plakken dun gesneden)
  • 750 gram mozzarella staaf
  • zout en peper

Tomatensaus

  • 8 tenen ongepelde knoflook
  • 50 mililiter olijfolie
  • 3 blikken gepelde tomaten (400 gram elk)
  • 4 takjes verse basilicum
  • 1 theelepel suiker

Garnering

  • 12 topjes basilicum
  • 1 stuks stokbrood (zie mosselgerecht)
  • 24 stuks sateprikkers
  • 12 Spaanse schaaltjes (vuurvast)

aubergine met Parmaham en mozzarella Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven tot 185 °C. Week de  12 prikkers in het water.

Tomatensaus

Giet de gepelde tomaten met sap in een kom en pureer de tomaten met de staafmixer.

Was de basilicum, verwijder steeltjes en snij de blaadjes klein.

Bak de ongepelde tenen knoflook in olie tot ze lichtbruin zijn.

Doe de tomatenpuree, knoflookteentjes, basilicum, suiker, zout en peper in de pan en kook in tot een dikke puree (ca 20 min).

De knoflookteentjes er uitnemen, de knoflook er uitdrukken en bij het tomaatmengsel voegen.

Aubergines

Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm (op de  snijmachine!) en leg ze naast elkaar in een enkele laag op  keukenrolpapier. Strooi er gelijkmatig zout over en laat de plakken ca 30 min staan. (NB vruchtvlees wordt nu steviger en zal minder olie absorberen) en dep de aubergines droog. Bakplaat invetten met 2 el olie. De plakken naast elkaar op de bakplaat leggen en met olijfolie bestrijken. Bakplaat direct onder de hete salamander. Bij voldoende bruining de plakken keren. Hou ze in de gaten!! Neem de plakken uit de grill en breng eventueel met zout en peper op smaak.

Verdeel de Parmaham in 36 porties en snij de mozzarella in 36 gelijke plakken.

Maak 12 torentjes. Begin met aubergine, dan plakje Parmaham, dan mozzarella. Dit 2 x herhalen en het geheel vastzetten met de vochtige prikker. Leg een torentje in het Spaanse schaaltje en, giet de tomatensaus erbij, plaats in de oven van  185 °C en laat ca 15 min garen.

Serveren:

Zet de Spaanse schaaltjes op een bord en garneer met de topjes basilicum.

Prik 2 stukjes stokbrood aan een satéprikker en steek in het torentje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen