CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pittige Baskische kip met rijst en stokbrood

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 1500 gram kippendijen met vel en bot
  • 1200 gram tomaten
  • 2 stuks groene paprika's
  • 2 stuks rode paprika's
  • 3 stuks uien
  • 5 tenen knoflook
  • 2 stuks rode Spaanse pepers
  • 8 eetlepels olijfolie (5+3)
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 300 gram siamrijst
  • zout, peper en milde gerookte paprikapoeder
  • 1 stuks stokbrood )zie mosselgerecht)

Pittige Baskische kip met rijst en stokbrood Werkwijze

Bereiding:

Ontbeen de kippendijen en verwijder het vel.

Verdeel de kippendijen in  grove stukken. (vet niet verwijderen!!)

Ontvel de tomaten en snij ze in vieren. Was de paprika’s, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij ze in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verhit 5 el olijfolie en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat ze glazig worden.

Voeg de stukken tomaat, de paprikareepjes, de kippenbouillon en laat het geheel ca 15 min zachtjes gaar stoven

Rijst

Was de rijst, laat goed uitlekken en fruit  in 3 el olijfolie. Voeg 500 ml water toe en 2 tl zout.

Breng de rijst aan de kook, roer goed en laat in gesloten pan in ca 20 min gaar worden.

Roer het paprikapoeder door de rijst.

Serveren

Schep op elk bord een portie rijst en schik daarop de stukken kip met het tomaten/paprikamengsel. Serveer er wat stukjes stokbrood bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen