CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pistache-bloemen-geitenkaasje met geitenkaascracker

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Geitenkaasje

  • 500 gram zachte geitenkaas (440+60)
  • 125 gram pistachenoten
  • 2 eetlepel zwarte peper, versgemalen
  • 3 eetlepels eetbare bloemenblaadjes, kleingesneden b.v. oost Indische kers, lavendel, rozen)
  • 6 eetlepels honing, goede kwaliteit

Cracker

  • 100 gram tarwebloem + beetje om te bestuiven
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel fleur de sel
  • 60 gram geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie + beetje om te bestrijken
  • 2 eetlepels water
  • fleur de sel

Pistache-bloemen-geitenkaasje met geitenkaascracker Werkwijze

Geitenkaasje

Vorm 12 balletjes van de 440 geitenkaas.

Rooster de fijngehakte pistachenoten lichtbruin, laat afkoelen en meng met de peper en de bloemblaadjes. Rol de kaasjes door dit mengsel eventueel meerdere keren en zet koel weg.

Geitenkaascrackers

Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht).

Doe de bloem, de fijngehakte rozemarijn, het bakpoeder, de verkruimelde geitenkaas en de fleur de sel in een kom. Spatel door elkaar.

Maak in het midden een kuiltje. Giet de olie daarin en meng met het bloemmengsel. Voeg nu beetje bij beetje het water toe (zoveel als nodig is) toe. Kneed het deeg ca. 2 min.

Verdeel het deeg in 12 porties en rol deze tussen 2 met bloem bestoven vellen bakpapier uit, zodat je grove ovalen krijgt met een dikte van 3 mm.

Haal het bovenste vel bakpapier er af.  Bestrijk met wat olie en strooi er wat fleur de sel op.

Leg ze met het onderste vel papier op de bakplaat bak ze ca. 4-6 min.

Halverwege keren.

Serveren:

Schep op een langwerpig zwart bordje een schepje honing en daarop het kaasbolletje.  Leg de cracker ernaast of steek hem erin. Versier met wat overgebleven bloemen of pistachenoten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen