CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardbeiencruffins met mascarpone-aardbeienijs en aardbeiencoulis

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kaneelsuiker

  • 100 gram kristalsuiker
  • 10 gram kaneel

Aardbeiencruffins

  • 2 blikjes croissantdeeg voor 6 croissants per blikje
  • poedersuiker
  • 100 gram lemoncurd
  • 250 gram aardbeien
  • 20 gram boter

Mascarpone-aardbeienijs

  • 400 gram aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram poedersuiker
  • 200 mililiter melk
  • 2 stuks eiwitten

Aardbeiencoulis

  • 400 gram diepvries aardbeien
  • 100 gram basterdsuiker, witte
  • 20 blaadjes munt

Garnering

  • 12 blaadjes munt
  • poedersuiker

Aardbeiencruffins met mascarpone-aardbeienijs en aardbeiencoulis Werkwijze

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden celsius hetelucht

Kaneelsuiker

Meng  100 g kristalsuiker en 10 g kaneel tot kaneelsuiker.

Cruffins

Vet de 12 holtes van een siliconen muffinvorm in met boter en bestrooi de holtes met kaneelsuiker. Snijd de aardbeien in plakken.

Breek de croissant blikjes open en rol het deeg uit en verdeel het in 6 rechthoeken (laat steeds 2 driehoeken aan elkaar). Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden zodat je 2 smalle repen krijgt, snijd hier 5 cm. vanaf voor de bodem. Bestrijk het deeg met een laagje lemoncurd en daarop de aardbeien met wat kaneelsuiker, rol op, plak de bodem eronder en plaats de cruffin in de bakvorm. Het wordt een soort bolus met aardbeien. Bak de cruffins

15 -20 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Mascarpone –aardbeienijs

Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Klop de mascarpone met poedersuiker en melk tot een romig mengsel. Roer de aardbeienpuree erdoor.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

Draai hiervan ijs in de ijsmachine. Bewaar in de diepvries tot gebruik.

Aardbeiencoulis

Snijd de munt heel fijn. Pureer de aardbeien met de suiker en de munt. Zet koel weg.

Serveren

Maak in het midden van een rond bord een spiegel van de coulis.

Zet daarop de cruffin met aan beide zijden een klein bolletje ijs, versierd met een stukje aardbei en een blaadje munt strooi over het geheel wat poedersuiker.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen