CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Taartje van artisjokbodem met quinoa

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 12 stuks artisjokken van 500 gram per stuk
  • 1 stuks citroen
  • 60 mililiter olijfolie

Quinoa

  • 175 gram quinoa
  • 400 mililiter kippenbouillon
  • 3 blaadjes saiie
  • 60 militer olijfolie
  • 20 mililiter rode wijnazijn
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes dragon
  • 12 sprieten bieslook
  • 200 gram feta
  • zout en peper

Taartje van artisjokbodem met quinoa Werkwijze

Bereiding:

Verwijder de steel van de artisjok. Leg de artisjok op de rand van het werkblad zodat de steel uitsteekt, houd de artisjok stevig vast en trek met een draaiende beweging van boven naar beneden de steel van de artisjok zodat zoveel mogelijk van de draden (vezels) uit de bodem worden getrokken. Draai de artisjok een halve slag en herhaal de handeling.

Snijd met een zaagmes de bovenkant van de artisjok tot iets meer dan de helft weg.

Pel of snijd de stugge buitenblaadjes eraf tot de buitenrand van de malse bodem.

Schep/snijd met een kleine lepel/mesje het “hooi” eruit.

Wrijf de binnen- en buitenkant van de bodem van de artisjok in met citroen om verkleuren te voorkomen.

Blancheer de artisjokbodems 8 min in gezouten kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit kort voor het uitserveren 60 ml olijfolie in een koekenpan en bak hierin de artisjokbodems aan beide kanten lichtbruin.

Quinoa

Spoel de quinoa in een bolzeef af met koud water. Snijd 3 blaadjes salie in reepjes.

Kook de quinoa zachtjes in de kippenbouillon samen met de salie gaar en laat met een sudderplaatje droog (licht smeuïg) koken.

Meng er wat olijfolie en rode wijnazijn doorheen (proeven!!) en maak op smaak met peper.

Rits de muntblaadjes en de dragonblaadjes van de takjes en snijd ze grof.

Meng 2/3 van de munt en dragon door de quinoa en bewaar de rest

Knip de bieslook in stukje van ca 3 cm en meng de bieslook door de quinoa.

Serveren:

Leg een gebakken artisjokbodem op het bord en lepel hier een bergje quinoa op.

Leg boven op de quinoa de rest van de munt en dragon en kruimel er de feta over.

Giet nog een paar druppels olijfolie rondom het taartje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen