CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Knolselderijsoep met appelbolletjes

Categorie: 
Maand: 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 1 stuks knolselderij
  • 1 stuks ui
  • 20 mililiter olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1000 mililiter kippenbouillon
  • 330 mililiter witbier (flesje)
  • 100 mililiter room
  • 20 mililiter olijfolie

Kerriekruim en kerrie-olie

  • 20 gram kerriepoeder
  • 60 gram panko
  • 120 mililiter olijfolie

Appelbolletjes

  • 4 stuks Granny Smith appels
  • 30 gram suiker
  • 10 gram boter

Garnering

  • 4 stuks bosuitjes
  • 8 plakken Serranoham
  • 125 gram zure room
  • 50 mililiter room
  • zout en peper

Knolselderijsoep met appelbolletjes Werkwijze

MENU 2018

Wijn beschrijving

Bereiding:

Knolselderijsoep

Verwarm de diepe soepborden in de warmhoudkast!

Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes van 2 cm.

Verwarm 20 ml olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de in blokjes gesneden knolselderij toe samen met de laurierblaadjes en de rozemarijn. Laat kort aanbakken en blus af met de kippenbouillon.

Breng aan de kook en laat 30 min zachtjes koken tot de knolselderij gaar is,

Voeg nu de 100 ml room en het flesje witbier toe en breng opnieuw aan de kook.

Haal de laurier en de rozemarijn uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Passeer de soep door een zeef en maak eventueel op smaak met zout en peper.

Kerriekruim en kerrie-olie

Verwarm 120 ml olijfolie in een steelpannetje. Laat het niet te warm worden!

Voeg 20 g kerriepoeder toe en laat in 2 min de geur tot ontwikkeling komen. Niet te heet want dan verbrandt de kerriepoeder.  Schenk 4 el van de verkregen kerrie-olie door een zeefje en zet apart. Voeg de panko toe aan de resterende kerrie-olie en laat de kerrie zich opnemen in de panko. Zet deze kerriekruim apart.

Appelbolletjes

Schil de appels en schep zo veel mogelijk appelballetjes uit de appels met een pommes parisiennesboor. Bewaar de bolletjes in koud water. Zet apart.

Verwarm, kort voor het uitserveren, 10 g boter in een middelgrote koekenpan en bak hier, de op keukenpapier uitgelekte en gedroogde appelbolletjes, zachtjes aan tot licht bruin. Voeg de suiker toe en laat de bolletjes al draaiend, karamelliseren.

Garnering

Rol elk plakje Serranoham op en snijd de rolletjes in rondjes van 5 mm. Zet apart.

Roer de zure room samen met de 50 ml room los en zet apart.

Snijd de bosuitjes in schuine dunne plakjes en houd apart in koud water.

Zorg ervoor dat de soep op temperatuur is.

Serveren:

Leg de gebakken appelbolletjes in het midden van een voorverwarmd bord. Leg op de bolletjes wat rondjes Serranoham en daarboven op wat plakjes bosui.

Schenk nu de soep voorzichtig (gebruik schenkkan) rondom het torentje zodanig dat het torentje zichtbaar blijft.

Schep wat kerriekruim op het torentje en druppel wat kerrie-olie rondom in de soep evenals 4 toefjes zure room.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen