CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Butternut squash soup (pompoensoep) en ciabattabrood

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Pompoensoep

  • 2 stuks flespompoen
  • 60 mililiter extra virgin olijfolie
  • 20 gram b oter
  • 1 stuks ui
  • 6 stuks bospeen
  • 6 cm gemberwortel
  • 3 stuks sinaasappels (120 ml sap)
  • 700 mililiter kippenbouillon, van goede kwaliteit
  • 5 gram nootmuskaat
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout

Ciabatta

  • 1 stuks ciabatta (voor 12 dunne plakken)
  • extra virgin olijfolie
  • 150 gram Parmezaanse kaas

Garnering

  • 6 takjes tijmblaadjes
  • 4 eetlepels zestes van de sinaasappelschil

Butternut squash soup (pompoensoep) en ciabattabrood Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 °C en zet de soepkommen in de warmhoudkast.

Pompoensoep

Halveer de pompoenen, verwijder zaadjes en draadjes. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Leg de stukken pompoen op een ovenplaat en druppel hier ruim olijfolie over. Laat deze stukken 30 tot 40 min roosteren. Let op dat het niet verbrandt. Af en toe voelen of het al zacht is. Snijd de ui en de wortel fijn. Schil en rasp de gemberwortel, haal de zestes van de sinaasappel (zet apart voor de garnering) en pers de sinaasappels uit (zorg dat er pulp mee komt). Rasp wat nootmuskaat en zet apart.

Verwarm een soeppan op laag vuur en voeg de extra virgin olijfolie en de boter toe. Voeg de uien en wortelen toe als de boter is gesmolten en na ca 5 min  (als de groenten voldoende zacht zijn), voeg wat zout en peper toe. Voeg dan de 120 ml sinaasappelsap en geraspte gember. Laat het geheel nog even 1 à 2 min  doorkoken en blijf over de bodem roeren met een houten lepel. Pureer eerst de stukken pompoen in de blender of keukenmachine en voeg de andere ingrediënten uit de pan toe en pureer nogmaals totdat alles een gladde massa is geworden. Doe daarna alles terug in de soeppan en voeg de kippenbouillon toe Breng op smaak met kerrie, peper, zout en geraspte nootmuskaat. Laat het geheel nog ca 10 min zachtjes doorkoken.

Ciabatta

Gebruik de salamander.

Rasp de Parmezaanse kaas en snij 12 dunne, schuine plakken van de ciabatta en leg de plakken op een bakplaat. Vet met een kwast de plakken in met wat extra virgin olijfolie op en bestrooi met de Parmezaanze kaas. Plaats de bakplaat onder de salamander (blijf erbij) tot het een mooie, goudkleurige, krokante bovenkant heeft.

Garnering

Rits de thijmblaadjes van de takjes.

Serveren:

Schep de soep in de soepkommen en garneer met blaadjes thijm en wat sinaasappelzestes en serveer er de ciabatta bij.

 

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen