CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde courgetterolletjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 4 stuk(s) kleine courgettes, schoongemaakt
  • 500 gram ricotta
  • 1 stuk(s) sap van citroen
  • benodigde olijfolie extra vierge
  • benodigde basilcumblaadjes, gehakt (handvol)
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd
  • benodigde balsamicosiroop
  • benodigde zeezout
  • benodigde zwarte peper

Gevulde courgetterolletjes Werkwijze

Bereiding:

Schaaf de courgettes in de lengte met een dunschiller of mandoline. Er kunnen ongeveer 40 linten uit. Snij voldoende voor 2 stuks per persoon.

Leg de courgetterepen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zeezout en verse zwarte peper en koel ze 20 min.

Meng de ricotta met het citroensap, de extra vierge olijfolie, zeezout en verse zwarte peper naar smaak. Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.

Serveren:

Rol de courgetterolletjes op met ca 2 à 3 cm doorsnee en vul ze met het ricottamengsel

 Rijg de courgette-cannelloni aan een satéprikker. Leg op elk bord 2 prikkers en maal er wat zwarte peper over.

Besprenkel met wat olijfolie en balsamicosiroop en serveer.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen