CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tarte tatin met eend en sinaasappelsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Tarte tatin

  • 200 gram gerookte eendenborstplakjes (ca 5 plakjes per persoon)
  • 6 stuks appels, Elstar
  • plakken bladerdeeg (afhankelijk van de maat van de rammequin)
  • zout en peper
  • 5 spicepoeder
  • maanzaad en sesamzaad
  • boter
  • 12 stuks rammequins

Sinaasappelsaus

  • 4 stuks perssinaasappels (voor 200 ml sap!)
  • 80 mililiter Oranjebitter
  • 2 eetlepels honing
  • 6 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • maizena
  • vers gemalen peper
  • zout

Tarte tatin met eend en sinaasappelsaus Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm de bordjes voor in de warmhoudkast.

Tarte tatin

Steek met de appelboor het klokhuis uit de appels en schil ze. Snijd de appels in dunne plakjes en bak de plakjes in boter.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Vet de rammequins in met olijfolie .Leg er een laagje appel in dan de plakjes gerookte eendenborst en een beetje zout, peper en 5 spicepoeder. Afwisselend doorgaan tot de rand van het bakje. Dek af met een passend plakje bladerdeeg (NB iets ruimer dan het bakje!) en druk bladerdeeg in het bakje.

Zet de bakjes 15-20 min in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje heeft.

Laat even afkoelen.

Sinaasappelsaus

Pers de sinaasappels en gebruik 200 ml voor de saus

Laat sinaasappelsap, Oranjebitter, marmelade, honing en kruidnagelpoeder in een pan zachtjes tot een saus inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Indien nodig bij binden met maizena.

Serveren:

Keer de iets afgekoelde bakjes om op een bordje. Bestrooi met sesam-en maanzaad en garneer met wat sinaasappelsaus.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen