CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mosterdsoep met toastjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 1 stuks ui
  • 300 gram knolselderie
  • 1 stuks prei
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 mililiter kippenbouillon
  • 500 mililiter room
  • 1 eetlepel Dyon mosterd
  • 1 eetlepel Moutarde de Mieux (grove)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 7 sneetjes casinobrood
  • 12 plakken katenspek
  • 12 stuks (koffie)kopjes

Mosterdsoep met toastjes Werkwijze

Bereiding:

De kopjes voorverwarmen in de warmhoudkast.

Maak ui, knolselderij en prei schoon en hak deze groenten grof.

Zet ze aan in olijfolie zonder te kleuren. Bloem toevoegen en doorroeren. Kippenbouillon erbij en een mooie saus maken.

Room erbij en 20 min langzaam koken tot de groente gaar is.

Soep blenderen. Moet mooi romig zijn en niet te dun. Indien te dik iets kippenbouillon toevoegen. Niet meer laten koken.

Op het laatst de 2 mosterd soorten er door roeren.

Toast

Rooster de sneetjes casinowit en snij de korsten er af. Snijd door het zachte gedeelte horizontaal door, rooster nogmaals het zachte gedeelte.. Snijd in 2 of 3 lange toastjes. Leg kort voor het uitserveren een plak katenspek erop met beetje mosterd.

Serveren:

Serveer de soep in de (koffie)kopjes met de toastjes en een plakje katenspek en een likje Moutarde de Mieux erop.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen