CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Avocado met sinaasappel, passievruchtensorbet en koffiesiroop

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Passievruchtensorbet

  • 300 gram passievruchtenpuree (diepvries)
  • 130 mililiter suikerstroop (80 g suiker in 80 g water oplossen)
  • 1 stuks sinaasappel (50 ml sap)
  • 1 blaadje gelatine

Koffiesiroop

  • 250 gram suiker
  • 250 mililiter water
  • 10 gram oploskoffiestaafjes Nescafe Azere espresso (1,8 g per staafje te koop bij AH)

Salade

  • 3 stuks avocado's
  • 2 stuks sinaasappels
  • 1 stuks limoen
  • olijfolie

Kletskopje

  • 80 gram poedersuiker
  • 45 gram boter, warm gesmolten
  • 45 gram bloem
  • 1 eetlepel espresso oploskoffiestaafjes
  • 15 mililiter water

Garnering

  • 1 doosje citroencress

Avocado met sinaasappel, passievruchtensorbet en koffiesiroop Werkwijze

Bereiding:

Passievruchtensorbet

Week het gelatineblaadje. Maak de suikerstroop. Laat het gelatineblaadje in  130 ml suikerstroop oplossen. Koel terug tot kamertemperatuur. Voeg dan sinaasappelsap en de passievruchtenpuree erbij en draai tot sorbetijs.

Koffiesiroop

Los de oploskoffie op in een beetje water. Kook water en suiker op totdat de suiker is opgelost. Voeg de oploskoffie erbij en laat paar min doorkoken. Laat afkoelen. Bij binden met 2 el aangelengde maizena. Laat afkoelen.

Salade

Sinaasappels en limoen zesten. Sinaasappels schillen tot op het vruchtvlees en vervolgens uitvliezen (gebruik scherp mes!), zodat je nette partjes krijgt. Sap opvangen. Limoen persen.

Avocado doorsnijden. Pit verwijderen en vruchtvlees eruit scheppen. Twee avocadoschillen schoonmaken om de koffiesiroop in te serveren. De avocado’s in partjes snijden, besprenkelen met limoensap tegen verkleuren en vervolgens in het sinaasappelsap leggen.

Kletskopje

Verwarm de oven voor tot 150 °C.

Roer alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa. Zet ca.30 min in de koeling. Dan op een siliconemat 12 kleine hoopjes beslag leggen en met de achterkant van een lepel heel dun uitsmeren tot 12 mooie rondjes. Bak ze ca 10 min in de oven. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de siliconemat.

Serveren:

Maak in een diep bord met de sinaasappelpartjes en de uit het sap gehaalde avocadopartjes een salade. Bestrooi met de limoen/en sinaasappelzestes. Leg er 1 of 2 bolletjes (afhankelijk van het formaat) sorbetijs op. Leg het kletskopje erop en garneer met de citroencress.

Overgiet dit gerecht aan tafel royaal met de koffiesiroop vanuit de avocadoschil.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen