CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Paddenstoelentaartje (waar een kwarteltje over vloog)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Deeg

  • 150 gram boter (100+50)
  • 230 gram bloem
  • 120 gram Parmezaanse kaas (70+50)
  • 4 eetlepels water

Vulling

  • 50 gram funghi porcini(gedroogde paddenstoelen)
  • 200 mililiter heet water
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 gram rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram boter (75+25)
  • 200 gram gerookte kip (stukje)
  • 0.5 stuk citroen (sap)
  • 6 takjes peterselie
  • 12 stuks kwarteleitjes
  • fleur de sel, peper

Garnering

  • 50 gram gemengde sla

Paddenstoelentaartje (waar een kwarteltje over vloog) Werkwijze

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200°C .

Deeg

Rasp de Parmezaanse kaas. Zeef de bloem en snijd 100 g boter in blokjes. Kneed met de vingertoppen de boter door de bloem, daarna 70 g Parmezaanse kaas en voeg zoveel water tot het een samenhangend deeg is. Of gebruik de keukenmachine met deeghaken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat ca. 30 min. rusten in de koeling.

Vulling

Week de funghi porcini in 200 ml heet water ca. 30 min. Snijd ondertussen de gerookte kip, uien en knoflook fijn. Wrijf de kastanjechampignons en de gemengde paddenstoelen schoon en snijd ze fijn. Pers de citroen en hak de peterselie fijn. Knijp het vocht uit de gedroogde paddenstoelen en snijd ze fijn. Verhit 75 g  boter in een grote koekenpan voeg fijngesneden uien en knoflook toe en laat ca. 15 min. zachtjes fruiten. Voeg dan alle paddenstoelen en de rest van de boter toe en laat bakken tot de champignons hun vocht afgeven en voeg het citroensap en de fijngehakte  peterselie toe. Draai het vuur wat hoger en laat het vocht inkoken en voeg de gesneden kip toe. Maak op smaak met grof gemalen peper en fleur de sel.

Vervolg deeg

Vet een siliconen vorm voor 12 muffins in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm. Steek er 12 rondjes uit en bekleed hiermee de muffinvormpjes. Prik gaatjes in de bodem en bak ze 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Neem de siliconevormpjes uit de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Verdeel de vulling over de muffinvormpjes en maak een kuiltje in het midden. Breek een kwarteleitje in een kommetje en laat het ei in het kuiltje glijden. Bestrooi met wat Parmezaanse  kaas. Zet de vormpjes 12 à 15 min. terug in de oven tot de eiwitten zijn gestold.

Serveren:

Leg op een rond bordje een plukje sla en zet daar het paddenstoelentaartje op.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen