CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kip kerriesoep met pastinaakchips

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bouillon

  • 500 gram kippenvleugels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stuks winterwortel
  • 2 stuks kleine uien
  • 0.5 bosj peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 12 stuks peperbolletjes
  • zout
  • 1500 mililiter koud water

Soep

  • 750 gram pastinaak
  • 2 stuks middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 6 stuks kardemonpeulen (zaadjes)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 stuk middelgrote zoetzure appel

Pastinaakchips

  • 400 gram pastinaak
  • arachideolie

Garnering

  • 2 takjes peterselie
  • 12 glazen ijscoupes

Kip kerriesoep met pastinaakchips Werkwijze

Bereiding:

Bouillon

Snijd de groenten grof. Voeg kippenvleugels, laurier, peterseliestelen, peperbolletjes en beetje zout bij de gesneden groenten in een pan met deksel. Voeg 1500 ml water toe en breng aan de kook. Laat ca. 45 min. trekken en giet door een zeef en gebruik de bouillon voor de soep. 

Soep

Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de 750 g pastinaak en snijd in blokjes.

Zet een kleine koekenpan op het vuur en rooster de koriander, komijn en kardemonzaadjes in de droge pan, 2 tot 3 min. tot ze beginnen te geuren en in de pan gaan springen. Wrijf ze fijn in de vijzel.

Verhit de boter en de olie in een soeppan, laat hierin de uien 5 min. fruiten. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar min.

Roer er de fijngewreven zaadjes de kurkuma en het gemberpoeder door. Laat een paar min. zachtjes bakken. Voeg de pastinaakblokjes, 1200 ml bouillon, peper en zout toe. Laat ca. 45 min. zachtjes trekken zonder deksel.

Pureer de soep. Controleer op smaak. Schil de appel en rasp die ca. 3 min. voor het opdienen door de warme soep.

Pastinaakchips

Snijd de 400 g geschilde pastinaak met de mandoline in dunne plakjes.

Verhit de arachideolie in een steelpannetje tot de damp er af komt.

Bak de plakjes, met niet te veel tegelijk, in 2 à 3 min goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.

Serveren:

Verdeel de tegen de kook aangehouden soep in de glazen ijscoupes.

Zet de soepcoupe in het midden van een klein bord en strooi er de chips omheen en decoreer met een toefje peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen