CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Vijgen met stilton port en noten

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vijgen

  • 12 stuks verse vijgen
  • 0.5 fles rode port
  • 2 eetlepels vijgenjam
  • 300 gram stilton
  • honing

Gekarameliseerde noten

  • 60 gram walnoten, gepeld
  • 60 gram suike
  • 2 eetlepels water
  • 12 stuks krentenboterhammen

Vijgen met stilton port en noten Werkwijze

Bereiding:

Vijgen

Wel de vijgen in zijn geheel in de port op een laag vuur (vlamverdeler) ca. 8 min.

Haal de vijgen uit de port en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook het portvocht in tot 1/3 (stroperig).

Snijd de vijgen open als een bloem en vul ze met een likje jam en stilton. Zet ze in een vuurvast schaaltje.

Druppel kort voor het opdienen, wat honing over de kaas en plaats ze onder de hete salamander totdat de kaas een beetje pruttelt.

Gekarameliseerde noten

Breek de gepelde walnoten met de hand in stukjes.

Maak een karamel in een koekenpannetje van de suiker en heel weinig water.

Schud de massa af en toe en voeg, als de suiker licht bruin wordt, de noten toe en roer die met een houten lepel zodat ze een suikerkorstje krijgen.

Laat afkoelen op een plank.

Rooster de krentenboterhammen en steek er rondjes uit.

Serveren

Maak een spiegeltje van de portsiroop op een rond bord.

Zet daar de vijg in en strooi wat gekarameliseerde noten omheen.

Geef er geroosterde rondjes krentenbrood bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen