CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Lemontoetje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Lemoncurd

  • 3 stuks eieren
  • 250 gram suiker
  • 2 stuks citroenen
  • 75 gram boter

Zwitserse merinque

  • 2 stuks ei (eiwitten)
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram amandelschaafsel

Lemontaartje

  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • 12 plakken cake
  • 150 mililiter limoncello

Garnering

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 1 reep witte chocola
  • 12 stuks steekringen

Lemontoetje Werkwijze

Bereiding:

Lemoncurd

Boen de citroenen schoon, rasp en pers ze. Snijd de boter in blokjes. Zet een pan met water op voor de au bain- marie. Doe de eieren en de suiker in een kom (die op de waterpan past) en  klop alles zeer schuimig met een mixer. Voeg het citroensap, de rasp en de boter toe. Zet de kom op de pan met heet water en laat warm worden. Klop regelmatig tot het dikker is.

Laat afkoelen in de koeling. Gebruik 200 g voor het Lemontaartje en vul een spuitzak met de rest en bewaar voor de garnering.

N.B. Lemoncurd is in schoongemaakte potten ca. 3 weken houdbaar in de koelkast.

Zwitserse meringue

Warm een oven voor op 100°C . Klop de eiwitten met de suiker au bain-marie heel stijf. Haal van de warmtebron en blijf kloppen tot het eiwit op  kamertemperatuur is. Doe in een spuitzak met kartelmond en spuit 12 of meer rozetten op een met bakpapier beklede  bakplaat en strooi er 50 g amandelschaafsel over. Zet in de oven en laat drogen ca. 60 min.

Lemontaartje

Klop de slagroom lobbig en meng dit met de mascarpone en 200 g lemoncurd. Voeg zoveel  suiker toe als nodig is. Steek uit de cakeplakken 12 rondjes en laat de cake in de ring zitten en zet op een plaat. Druppel hier de limoncello over en vul verder op met het roommengsel.

Zet koud weg om iets op te stijven.

Garnering

Rooster 100 g amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Serveren:

Op een zwart langwerpig bord.

Knip een heel klein gaatje in de met lemoncurd gevulde spuitzak. Spuit in de lengte een streep lemoncurd over het bord. Haal het lemontaartje uit de ring en zet in het midden.

Strooi het geroosterde  amandelschaafsel er over en wat ernaast.

Rasp er met een grove rasp de witte chocola over en bekroon het met een meringue.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen