CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pittige groentesoep met maistortilla chips

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 1500 mililiter kippenbouillon
  • 100 gram langkorrelige rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks lange groene chilipeper
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 4 stuks tomaten
  • 3 eetlepels koriander
  • 1 stuks limoen

Tortilla chips

  • 1 pak maistortilla's (ca 8 stuks)
  • olijfolie

Garnering

  • 2 stuks limoen
  • 2 stuks bosui
  • 2 st avocado

Pittige groentesoep met maistortilla chips Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 soepkommen in de warmhoudkast. Verwarm de oven tot 180 °C.

Soep

Schil en hak de knoflook fijn, snijd de ui in dunne ringen, verwijder de zaadjes van de groene peper en hak fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze brunoise.

Breng de knoflook en kippenbouillon in een grote pan op middelhoog vuur in een grote pan tegen de kook aan. Roer de rijst erdoor en laat 10 min koken. Voeg de ui en groene chilipeper toe en laat het geheel in 10 min gaar worden.

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en pluk de korianderblaadjes. Pers de limoen

Verwarm de kip, tomaten en koriander  in de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap.

Tortilla chips

Kwast een tortilla in met wat olijfolie. Leg de volgende tortilla daarboven op en kwast ook in met de olijfolie. Herhaal tot alle tortilla’s zijn gebruikt. Snijd de hele stapel in gelijke puntjes (zoals bij een taart). Haal de puntjes los van elkaar en verdeel ze over een bakplaat. Zorg dat er ruimte tussen de puntjes blijft. Bak ca. 10 min in de voorverwarmde oven totdat de chips knapperig en goudbruin zijn en laat ze afkoelen.

Garnering

Hak de bosuitjes in smalle reepjes. Snijd 12 kleine schijfjes uit de limoen en pers het restant uit. Schil de avocado en snijd in kleine blokjes en voeg wat limoensap toe.

Serveren:

Plaats de voorverwarmde soepkom op een langwerpig bord en schep de soep erin. Bestrooi  de soep met fijngesneden bosui en blokjes avocado. Leg het limoenschijfje erop en serveer de geroosterde tortilla’s erbij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen