CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Amandelgebak met peren in rode wijnsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Peren

  • 450 mililiter rode wijn
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 stuks kaneelstokjes
  • 6 stuks stevige peren, doyenné du comice

Taart

  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram bloem
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder

Amandelgebak met peren in rode wijnsaus Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Peren

Zet een pan met de rode wijn en 200 g suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd in vieren en vervolgens dunne parten.

Leg de perenparten met de kaneelstokjes in de wijn, leg deksel op de pan en pocheer de peren in de wijn in ca.10 min. gaar. Laat de peren in het pocheervocht afkoelen.

Taart

Klop de boter met  200 gram suiker met de mixer bleek en romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop tussendoor steeds goed. Zeef de bloem en de bakpoeder. Spatel bloem, amandelmeel en bakpoeder door het mengsel. Houdt warm.

Bakken

Vet de bakvorm in met boter of spray en bekleed met bakpapier.

Schep de peren uit de pan, laat uitlekken en bewaar het pocheervocht.

Leg de plakken peer elkaar licht overlappend in een cirkel in de vorm. Schep het taartbeslag erover en strijk de bovenkant met een spatel glad.

Bak de taart midden in de oven in 35 à 40 min. gaar. Controleer met een satépen in het midden van de taart de gaarheid van het deeg (droge pen). Laat de taart 10 min. in de vorm staan.

Wijnsiroop

Laat het pocheervocht 6-8 min. al roerend, op middelhoog vuur tot een siroop inkoken.

Serveren:

Leg een schotel op de taart en draai deze in een beweging om. Bestrijk de warme taart met de wijnsiroop. Snijd de taart in 12 punten en serveer op een bordje.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen