CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Smaakmakertje vooraf

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kaaskoekje

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 120 gram Parmezaan
  • 1 stuks ei
  • 12 stuks walnoten
  • bloem

Kaastopping

  • 100 gram chavroux, zachte geitenkaas
  • 200 gram mascarpone
  • 200 gram ricotta
  • 2 theelepels fijne olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Appelblokjes

  • 1 stuks appel, Granny Smith

Smaakmakertje vooraf Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kaaskoekje

Rasp de Parmezaanse kaas.

Rol een plakje bladerdeeg op een bebloemde werktafel uit tot 20 x 20 cm.

Herhaal dit met een tweede plakje en kwast dit tweede plakje in met water. Bestrooi het vervolgens met de geraspte Parmezaanse kaas en bedek het met het eerste uitgerolde plakje. Rol nog een keer met de deegrol over het pakketje.

Snijd de randen bij met het pasatradertje en verdeel in 8 koekjes van 4 x 8 cm. Herhaal dit proces met de overige bladerdeegplakjes. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop een eitje los en kwast het ei op de koekjes. Prik met een vork een groot aantal gaatjes in de koekjes om te veel rijzen te voorkomen. Voorzie de helft van de koekjes van een halve walnoot. Bak de koekjes  ca 15 min in een oven van 180 °C .

Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Kaastopping

Meng de chavroux, mascarpone, ricotta met de olijfolie, fijngeknipte bieslook en paprikapoeder en maak op smaak met peper en zout. Doe dit kaasmengsel in een spuitzak en bewaar in de koeling.

Appelblokjes

Schil de appel en snijd blokjes van 5 mm. Zet ze afgedekt apart om verkleuren te voorkomen.

Serveren:

Leg een koekje op een bord, spuit hier een laag kaas op en strooi wat appelblokjes op de kaas. Beleg met een tweede koekje met een walnoot.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen