CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Chocoladetaartje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Chocoladetaart

  • 250 gram pure chocolade (72% of hoger)
  • 8 stuks eieren
  • 180 gram suiker
  • 180 miligram olijfolie, extra vierge
  • 110 gram bloem
  • 20 gram maizena

Kersensaus

  • 1 stuks vanillestokje
  • 1 pot kersen op sap (350 ml, uitlekgewicht 175 g)
  • 70 mililiter kersensap
  • 4 takjes munt
  • 30 gram honing
  • 30 mililiter kersenlikeur

Sinaasappelschijfjes

  • 2 stuks handsinaasappels
  • 50 mililiter olijfolie, extra vierge

Yoghurt

  • 170 gram Griekse yohurt
  • 20 gram poedersuiker
  • 20 gram cacaopoeder
  • 12 stuks siliconevormpjes
  • bakspray

Chocoladetaartje Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht.

Chocoladetaart

Smelt de chocolade au bain Marie in een schaaltje boven een pan bijna kokend water.

Vet de siliconenvormpjes licht in met bakspray. Klop met een mixer de suiker en de eieren licht en luchtig (5 min) Schenk de 180 ml fijne olijfolie er bij en klop nog even door. Meng de bloem en de maizena met een spatel luchtig door het eiermengsel. Meng nu met een spatel een klein deel van het eiermengsel door de gesmolten chocolade en stort dit terug bij de rest van het eiermengsel. Meng goed en stort de mousse in de siliconevormpjes. Zet apart in de koeling.

Kersensaus

Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Controleer de kersen op eventueel aanwezige pitten. Doe de kersen samen met het merg uit een vanillestokje, 70 ml kersensap, de honing en 4 takjes munt in een pannetje en breng aan de kook. Laat het vocht een beetje verdampen. Verwijder de munttakjes, voeg de kersenlikeur toe en mix de kersen met een staafmixer. Zet apart.

Sinaasappelolie en -schijfjes

Rasp de schil met een fijne Microplanerasp van de sinaasappel en meng dit met 50 ml fijne olijfolie tot sinaasappelolie. Zet apart. Snijd de schil van de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.

Yoghurt

Meng de Griekse yoghurt met de poedersuiker en de cacaopoeder. Zet apart.

Tot slot

Bak de chocolade taartjes af in ca 12 min in de  voorverwarmde hetelucht oven.

(Het is de bedoeling dat de buitenkant van het taartje gaart en de binnenkant vloeibaar blijft.)

Serveren:

Haal een mesje langs de buitenwand van het taartje en stort het taartje op een bord. Versier met een lepeltje yoghurt, wat sinaasappelschijfjes, de kersensaus en wat druppels sinaasappelolie.

 

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen