CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Burrata met geroosterde druiven

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Burrata met geroosterde druiven

  • 6 bollen burrata (1200 gram)
  • 600 gram blauwe druiven zonder pit
  • 4 eetlepels Valdespino-azijn (sherry-azijn)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels venkelzaad (2+1)
  • 0.5 theelepel zeezoutvlokken (maldone)
  • zwarte peper
  • 24 stuks bamboespiesen

Toast met avocadoboter en tomatensla

  • 4 stuks goedrijpe avocado's
  • 60 gram boter
  • 3 stuks limoenen
  • 15 gram dragonblad
  • 15 gram dille
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 6 eetlepels olijfolie (4+2)
  • 1 stuks zuurdesemstokbrood (12 sneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 theelepel komijnzaad

Garnering

  • 12 takjes paarse of groene basilicum (10 gram)
  • zout en zwarte peper

Burrata met geroosterde druiven Werkwijze

Bereiding:

Burrata met geroosterde druiven

Leg de bamboespiesen in water.

Pluk de druiven van de tak en doe deze in een middelgrote kom. Hak de knoflook fijn. Rooster het venkelzaad en kneus deze licht.

Doe bij de druiven de azijn, olie, gehakte knoflook, basterdsuiker, 2 tl venkelzaad, ½ tl zeezoutvlokken en royaal gemalen peper. Meng alles goed en laat ca 10 min staan. Rijg de druiven aan spiesen. Reken op 5 of 6 druiven per spies. (2 spiesen per persoon). Bewaar de marinade tot het uitserveren.

Kort voor uitserveren: Zet een grillpan op hoog vuur, als de pan heet is leg je de spiesen er in en grill deze ca  2-3 min. Keer ze halverwege.

Toast met avocadoboter en tomatensalsa

Zorg dat de avocado en boter op kamertemperatuur zijn. Snijd de avocado door midden, haal de pit er uit en schep het vruchtvlees er uit. Snijd de boter in blokjes van 2 cm. Rasp van 3 limoenen de schil af en pers er 3 el sap uit. Hak de dragon en dille. grof. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en hak de kappertjes fijn. Rooster en plet het komijnzaad.

Doe de avocado en de boter met de helft van de limoenrasp, 1 ½ el van het limoensap en 1 tl zout in een kom. Pureer alles glad  met de staafmixer. Voeg 2/3  van de dragon en dille toe en meng alles. Zet de avocadoboter in de koelkast (min 10 min).

Meng voor de salsa de fijngesneden tomaten met de kappertjes, de overgebleven limoenrasp en de overgebleven limoensap en 4 el olijfolie en flink versgemalen peper. Zet de salsa apart tot gebruik.

Grill of rooster het brood, wrijf de sneden aan een kant in met de snijkant van de knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer elke snede ruim met de avocadoboter. Verdeel de tomatensalsa erop. Bestrooi de toast met het komijnzaad en de overgebleven dragon en dille. Maal er nog wat peper over, besprenkel met wat olie en dien op.

Serveren:

Scheur de burrata doormidden en leg een helft op een langwerpig bord. Schik de twee druivenspiesen tegen de burrata aan en schep 3 tl marinade over de burrata en bestrooi met het overgebleven venkelzaad, Garneer met een takje basilicum.

Leg hiernaast de ruim met avocadoboter besmeerde toast en tomatensalsa ernaast.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen