CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


In kokosmelk gepocheerde kip, prosciutto, meloen en babyspinazieSpeciaal

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gepocheerde kip

  • 2 blikken kokosmelk, ongezoet (2x400 gram)
  • 10 centimeter gember
  • 6 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes)
  • 4 theelepels vissaus
  • 1 stuks chilipeper
  • 6 stuks kipfilet met vel ca 175 gram per stuk

Meloen

  • 1 stuks Galia meloen

Toast

  • 1 stuks foccaciobrood om af te bakken
  • 2 theelepel olijfolie

Spinazie en prosciutto

  • 400 gram babyspinazie
  • 1 stuks limoen (2 eetlepels)
  • 200 gram prociutto

In kokosmelk gepocheerde kip, prosciutto, meloen en babyspinazie Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven op 170℃.

Gepocheerde kip

Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Snijd de peper in dunne rondjes en verwijder de zaadjes. Schenk de kokosmelk en ca 400 ml water (blikje) in een grote pan. Voeg de plakjes gember, limoenblaadjes, vissaus en chilipeper toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles ca 10 min zachtjes doorkoken met deksel op de pan. Leg de kipfilets met het vel naar beneden in de pan, zet het vuur lager en laat alles met het deksel op de pan ca 8 min zachtjes koken. Keer de kipfilets dan voorzichtig met een keukentang en laat alles nog eens 3 min zachtjes koken. Laat de kip nog ca 20 min in de bouillon afkoelen. Haal de kip uit de pan en leg op een rooster om verder af te koelen. Schenk het pocheervocht door een fijne zeef in een kom en laat afkoelen. Haal kort voor het serveren het vel van de kipfilets en snijd de filets in schuine plakken van ca.7 mm.

Meloen

Snijd de meloen in dunne partjes en verwijder de schil.

Toast

Snijd het foccaciobrood in sneetjes van 5 mm. Leg de sneetjes op een rooster en vet ze lichtjes in met de olie. Bak ze goudbruin en knapperig onder de salamandergrill. Draai ze dan om en bak ze aan de andere kant. Laat ze afkoelen op een rooster.

Prosciutto

Rol de prosciutto op.

Spinazie

Pers de limoen uit. Meng voor het serveren de babyspinazie met 8 el afgekoeld en gezeefd pocheervocht, 2 el limoensap en een paar snufjes zout.

Serveren

Schik de spinazieblaadjes op een diep bord en leg de meloenpartjes er bovenop. Voeg dan de kip en de rolletjes prosciutto toe. Garneer het geheel met de geroosterde foccaciotoast.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen