CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gegrilde lamsfilet met amandelsla en oranjebloesem

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Lamsfilet en marinade

  • 1000 gram lamsfilet
  • 7 tenen knoflook
  • 4 stuks citroenen
  • 5 eetlepels tijmblaadjes
  • 100 mililiter olijfolie

Amandelen

  • 200 gram amandelen
  • 90 mililiter olijfolie (3 el + 3 el)
  • 1.5 eetlepel honing
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • 30 gram muntblaadjes
  • 2 stuks citroenen

Paprika

  • 4 stuks rode paprika's
  • 15 mililiter olijfolie
  • zout en peper

Gegrilde lamsfilet met amandelsla en oranjebloesem Werkwijze

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220℃  (nadat vlees is gemarineerd). Zet de borden in de warmhoudkast.

Marinade

Hak de tenen knoflook fijn. Rasp 1½ el citroenschil af en pers de citroenen uit. Doe de knoflook in een grote kom met 1 el citroenrasp (bewaar rest voor marinade), 100 ml citroensap, alle tijmblaadjes, 100 ml olijfolie, 2 tl zout en heel royaal versgemalen peper. Voeg het lamsvlees toe, meng alles goed en laat het minstens 1 ½ uur in de koelkast marineren.

Amandelsalsa

Pers de 2 citroenen uit.

Verhit 3 el olijfolie in een kleine koekenpan en bak de amandelen al roerend in 3-4 min tot ze gelijkmatig goudbruin zijn. Laat de amandelen op een bord met keukenpapier iets afkoelen. Hak de amandelen fijn en meng ze in een kom met de  overgebleven citroenrasp en citroensap (75 ml), de honing, het oranjebloesemwater, 1 tl zout, royaal versgemalen peper en 3 el olijfolie. Roer alles goed door elkaar en zet apart. Snijd de muntblaadjes fijn en meng ze kort voor het uitserveren door de amandelen.

Paprika’s

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de lijsten en zaadjes.

Zet een grillplan op hoog vuur. Besprenkel de rode paprika’s met olijfolie en ½ tl peper en leg ze in de grillpan. Rooster ze ca. 10 min en keer ze halverwege tot alle stukken aan beide kanten geblakerd zijn.

lamsfilets

Grill de lamsfilets in de gloeiend hete grillpan (laat de marinade in de kom achter) ca 4 min. Keer ze halverwege zodat beide kanten geroosterd zijn en gaan karameliseren.

Leg 20 tot 25 min voor het serveren de filets in een braadslee met de paprika’s en braad ze nog 3-4 min (afhankelijk van de dikte van de filets) in de voorverwarmde oven. Zet de braadslee nog even in de warmhoudkast om te laten rusten.

Verdeel het vlees in plakken van 1 cm dikte.

Giet intussen  de marinade in een kleine pan en breng hem op halfhoog tot hoog vuur aan de kook. Zet apart

Serveren:

Verdeel het vlees over de voorverwarmde borden. Schik hierbij de rode paprika’s. Schep de warme marinade over de paprika’s en schep amandelsalsa over het vlees.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen