CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Amandel-limoncellocake

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Cake

  • 250 gram extra zachte boter
  • 250 gram suiker
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram polenta (maismeel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 stuks cityroenen

Siroop

  • 1 stuks citroen
  • 3 eetlepels limoncello
  • 3 eetlepels suiker

Garnering

  • 500 gram creme fraiche de Normandie
  • springvorm 23 centimer
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Amandel-limoncellocake Werkwijze

Bereiding:

Cake

Verwarm de oven voor op 160℃.

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop met de handmixer 250 g boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en klop kort door. Spatel de polenta, het amandelmeel en het bakpoeder er doorheenWa. Rasp de schil van 3 citroenen en pers 1 citroen uit. Roer het citroensap en de citroenschil door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 50-60 min in de voorverwarmde oven.

Dek de cake eventueel na 30 min baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te bruin wordt. Haal de cake uit de oven en laat in de springvorm afkoelen.

Siroop

Was de citroen en haal de schil eraf met een zesteur.

Pers hierna de citroen uit. Verhit het citroensap met de limoncello, de suiker en 2 el water in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.

Verhit nog ca.1 min door. Haal de pan van het vuur, voeg de zestes toe en laat de siroop afkoelen.

Haal de cake uit de vorm en stort op een rooster. Besmeer met siroop.

Serveren

Snijd de cake in 12 punten en plaats de punt op een bord en leg er een lepel crème fraîche naast.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen