CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bavette met harissa mayonaise en mais salsa

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Marinade voor bavette

  • 1000 gram rundervang (bavette), 80 g per persoon
  • 1 bosje koriander
  • 6 tenen knoflook
  • 4 eetlepels harissa
  • 200 mililiter extra vergine olijfolie

Harissa mayonaise

  • 250 gram mayonaise
  • 3 eetlepels harissa

Mais salsa

  • 3 stuks maiskolven
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk rode paprika
  • 2 stuks limoenen
  • 60 mililiter extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bavette met harissa mayonaise en mais salsa Werkwijze

Bereiding:

Zet de grote ronde borden in de warmhoud kast.

Marinade voor bavette

Hak de koriandersteeltjes fijn en bewaar de blaadjes voor de maissalsa. Doe de steeltjes in een kom met de fijngehakte knoflook, 4 el harissa en 120 ml olie en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en besmeer het vlees ermee. Laat het vlees zo lang mogelijk  marineren.

Harissa mayonaise

Roer de mayonaise met de 3 el harissa in een kom door elkaar en zet koel weg.

Mais salsa

Verwarm de oven voor op 200°C en pof hierin de paprika 35 tot 45 min tot de paprika hier en daar zwartgeblakerd is. Laat wat afkoelen en verwijder de vellen, de steel en de zaadjes. Snijd de paprika brunoise. Kook de maiskolven in ca 20 min en snijd de maiskorrels eraf.

Hak de rode ui fijn.

Hak de achtergehouden korianderblaadjes grof. Rasp de schil van de limoenen en zet apart. Pers de limoenen uit. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees brunoise.

Doe de korianderblaadjes in een schone kom met de maiskorrels, avocadostukjes, ui, paprika, limoenrasp en sap en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper bij naar smaak en schep alles door elkaar. 

Bavette

Verhit 2 grillpannen op middelhoog tot hoog vuur. Grill het vlees aan elke kant 1 à 2 min tot het mooi bruin is maar van binnen nog rood. Let op te gare bavette wordt stug!!! Verpak in alufolie en laat ca 6 min rusten. Snijd voor uitserveren het vlees in plakken.

Serveren:

Smeer flink wat harissa mayonaise op een zijde van het bord. Leg daar de mais salsa op. Snijd het vlees in plakken en leg naast de mais salsa.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen