CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Frittatensuppe, Brot mit Liptauer – Runderbouillon met eierflensjesSpeciaal

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bouillon

  • 1000 ml runderfond
  • 750 ml runderbouillon (poeder)

Flensjes

  • 60 gr Bloem
  • 3 stuks Eieren
  • 125 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • 30 gr boter om te bakken

Stokbrood

  • 1 stuks donker stevig volkoren stokbrood

Liptauersmeersel

  • 60 gr Boter
  • 1.5 el Zure room
  • 150 gr mosterd
  • 2 stuks rode paprika
  • 2 stuks rode uien
  • 5 el Kappertjes
  • 5 stuks Zure augurken
  • 5 tn knoflook

Garnering

  • 0.5 bos verse bieslook (voor 12 el)
  • 0.25 bos peterselie (voor 3 el)
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Frittatensuppe, Brot mit Liptauer – Runderbouillon met eierflensjes Werkwijze

Bereiding:

Zet de vierkante soepkommen in de warmhoudkast.

Bouillon

Meng de ingrediënten voor de bouillon en maak deze goed heet, tegen kookpunt aan. In Oostenrijk is deze bouillon altijd aan de zoute kant. Maar daar is een ieder vrij in.

Flensjes

Meng de bloem, eieren en water met een snuf zout tot een dik beslag. Bak hiervan 3 dunne flensjes. Laat deze afkoelen (niet in koeling). Snijd dan de flensjes doormidden en rol ze in de lengte op. Vervolgens in heel dunne reepjes snijden.

Stokbrood

Snijd 12 sneetjes van het volkoren stokbrood.

Liptauersmeersel

De kwark met de zure room, mosterd en zeer zachte boter in een kom goed glad roeren, mogen geen klontjes meer in zitten. De ui, de paprika, de augurken in zeer kleine stukjes snijden. De kappertjes fijnhakken. De knoflook uitpersen. Dit alles door de kwark/room massa roeren. Alles goed op smaak brengen met peper en zout. En dan tot gebruik in de koelkast zetten.

Garnering

Snipper de bieslook en hak de peterselie fijn en houd apart.

Serveren:

Gebruik de zwarte lange borden en zet hierop de voorverwarmde soepkommen. Verdeel de dun gesneden reepjes flens over de kommen en giet hierop de bijna kokende runderbouillon. Strooi hierover dan een ½ el fijngesnipperde bieslook. Besmeer een dun sneetje stokbrood ruim met de Liptauer en leg naast de soepkom, bestrooi dit met de fijngehakte peterselie en klein beetje paprikapoeder.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen