CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Eierschwammerl-Gröstl - Gröstl met cantharellen en kwarteleiSpeciaal

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gröstl

  • 50 gr boter
  • 100 gr plakjes katenspek
  • 2 st uien
  • 600 gr bloemige aardappelen
  • 500 gr cantharellen
  • 1 snufje gedroogde majoraan
  • peper en zout

Garnering

  • 1 bosje platte peterselie
  • 12 st kwarteleitjes

Eierschwammerl-Gröstl - Gröstl met cantharellen en kwartelei Werkwijze

Bereiding:

Kleine ronde borden in de warmhoudkast zetten.

Gröstl

Aardappels schillen, in dunne plakjes snijden, wassen en drogen.

Snipper de uien fijn en snijd de plakjes katenspek in heel fijne stukjes. Bak ze samen op een matig vuurtje in de boter tot de uien glazig zijn. Aardappel plakjes erbij doen en goed omscheppen. Dit alles 10 min zachtjes bakken. Regelmatig omscheppen!!

Maak met een zacht borsteltje de cantharellen schoon. Die gaan na de 10 min ook in de pan bij de aardappelen, ui en spek. Nu deksel op de pan en 10 min, met deksel op de pan, op een matig vuur en regelmatig omscheppen, laten garen.

Het aardappelmengsel naar smaak kruiden met zout, peper en majoraan. Goed omscheppen en even laten rusten.

Garnering

Hak de peterselie zeer fijn en bewaar tot serveren.

Bak de kwarteleitjes. Tip: gebruik de poffertjespan.

 

Serveren:

Plaats op de kleine ronde borden ringen van 6 cm en vul ze met het aardappelmengsel, beetje aandrukken. Het kwarteleitje er bovenop leggen. En de borden en Gröstl bestrooien met de fijngehakte peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen