CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Saiblingfilet mit Gemüse - Zalmforelfilet op bedje van groenten met saus van bleekselderij en Parmezaan filocrackersSpeciaal

Categorie: 
Maand: 

MENU 2019

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zalmforelfilets met groenten

  • 6 filets zalmforel met huid van ca. 120 gr elk
  • 450 gr sugarsnaps
  • 45 gr doperwten (diepvries)
  • 125 gr bakboter (40+85)

Selderijsaus

  • 1000 ml groentefond
  • 6 stengels bleekselderij
  • 2 st sjalotten
  • 2 el olie
  • 125 ml room

Parmezaan filocrackers 36 stuks

  • 200 gr Parmezaan
  • 4 vellen filodeeg

Garnering

  • 12 sprietjes bieslook

Saiblingfilet mit Gemüse - Zalmforelfilet op bedje van groenten met saus van bleekselderij en Parmezaan filocrackers Werkwijze

Bereiding:

Zet soepborden in de warmhoudkast.

Parmezaan filocrackers

Verwarm de oven op 180 °C. Rasp de Parmezaansekaas.

Laat het filodeeg ontdooien. Maak 36 driehoeken 6x6x6 cm. Leg deze op een met bakpapier bedekt rooster en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas, en bak 4 min in de voorverwarmde oven. Erbij blijven en opletten dat ze niet te bruin worden. Uitnemen en laten afkoelen op rooster.

Selderijsaus

Snijd de bleekselderij en sjalotten in kleine stukjes en bak ze aan in de olie ca. 5 min. Schenk de groentefond erbij en laat dit 15 min zachtjes koken. Hierna alles glad pureren, hoeft niet gezeefd te worden. Laat dit inkoken tot 600 ml. De room erbij doen en goed doorwarmen en op smaak maken met peper en zout. Dan met de mixer schuimig opkloppen.

 

Zalmforelfilets met groenten

Was de filets en controleer goed op graten. Dep droog en bestrooi met zout. Kook ondertussen de doperwten en sugarsnaps ca 4 min. Spoel ze af met koud water en droog de groenten. Laat 40 g bakboter warm worden en bak de groenten hierin op zacht vuur tot alles goed warm is, moet niet bruin worden. Op smaak brengen met zout en peper.

 Bak nu de zalmforelfilets in de resterende 85 g boter op hoog vuur op de huid! Ca. 5 min.

Tijdens bakken de boter over de filets lepelen. Halveer de filets. Zet ze eventjes afgedekt in aluminiumfolie in de warmhoudkast terwijl de borden worden opgemaakt.

 

Serveren:

Leg in ieder soepbord een mix van de warme groenten in het midden van het bord. Schenk hieromheen de opgeklopte selderijsaus en leg boven op de groenten een halve zalmforelfilet.  Steek 3  Parmezaan filocrackers tussen de groenten, niet in de saus. Garneer met een sprietje bieslook.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen