CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Coquilles met Tarte Tatin van venkel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde venkelgroen

Coquilles St. Jaques

  • 18 stuk(s) coquilles groot
  • benodigde olijfolie

Tarte Tatin

  • 4 stuk(s) venkel, in plakjes
  • benodigde boter
  • 3 theelepel(s) venkelzaadjes
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 12 plak(ken) bladerdeeg
  • 50 mililiter Pernod
  • benodigde zout, peper

Coquilles met Tarte Tatin van venkel Werkwijze

Bereiding:

Tarte Tatin

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe boter in een koekenpan, voeg het venkelzaad en laat even bakken om de geuren goed vrij te laten komen. Schep de suiker erbij en laat even karamelliseren. Niet te lang, anders verbrandt het. Doe de venkel er bij en laat even meebakken. Voeg de Pernod toe en laat de venkel op een laag vuurtje zacht worden. Breng op smaak met zout en peper.

Vet 12 siliconenbakjes (van ca 8 cm) in. Leg er een laagje venkel in, doe er nog een vlokje boter op en dek af met een passend plakje bladerdeeg. Prik het bladerdeeg hier en daar in.

Zet de schaaltjes 15-20 min in de oven tot het bladerdeeg een mooi bruin kleurtje heeft.

Laat even afkoelen.

Coquilles St Jacques

Zout en peper de coquilles en bak ze kort aan beide zijden in de grillpan met wat olie.

Neem ze uit de pan en snijd ze doormidden in 2 gelijke plakjes.

Serveren:

Stort het venkeltaartje op het bord (ligt dus ondersteboven) en leg 3 warme plakjes coquille op het taartje en garneer met wat venkelgroen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen