CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ouderwets lekkere kwarktaart met aardbeien

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • benodigde poedersuiker

Ingrediënten

  • 12 blaadje(s) gelatine
  • 200 gram amarettikoekjes, verkruimeld
  • 100 gram boter
  • 1 stuk(s) persinaasappel
  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 mililiter slagroom
  • 250 gram aardbeien

Ouderwets lekkere kwarktaart met aardbeien Werkwijze

Bereiding:

Verkruimel de amarettikoekjes in de keukenmachine.

Smelt de boter in een pannetje en roer dit samen met 2 el water door de koekkruimels. Vet een springvorm licht in. Verdeel vervolgens het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze vervolgens in een keukenmachine.

  1. Week de gelatine circa 5 min in koud water.

Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap in een pannetje. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine al roerend toe aan het sinaasappelsap. Laat dit even afkoelen.

Roer in een kom de kwark, de suiker, het sinaasappelmengsel en de aardbeienpuree goed door elkaar.

Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.

Verdeel dit nu over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart

90 min in de koelkast opstijven.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan,

Verdeel kort voor het opdienen de in plakjes gesneden aardbeien, dakpansgewijs over de taart en strooi de geroosterde amandelen erover.

Serveren:

Snij de taart in 12 punten en decoreer het geheel met wat poedersuiker

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen