CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kastanjeflensjes, kastanje-ijs en sabayon

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 175 gram rozijnen
  • 60 mililiter kastanjelikeur

Kastanje-ijs

  • 450 gram marrons glaces (gezoete kastanjes)
  • 275 mililiter room
  • 350 mililiter melk
  • 2 stuk(s) eidooier
  • 175 gram kristalsuiker
  • 30 mililiter kastanjelikeur

Sabayon

  • 6 stuk(s) eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 1 mespunt(en) nootmuskaat

Kastanjeflensjesbeslag

  • 75 gram kastanjemeel
  • 40 gram bloem
  • 4 stuk(s) ei
  • 375 mililiter melk
  • benodigde olijfolie
  • 90 gram boter
  • benodigde zout en peper

Kastanjeflensjes, kastanje-ijs en sabayon Werkwijze

Bereiding:

Kastanje-ijs

Pureer de kastanjes met de room en de melk in de keukenmachine. Klop van de eierdooiers met de suiker een bleke en luchtige massa. Roer de likeur er door en vervolgens het kastanje mengsel. Schep in de ijsmachine en draai er ijs van.

Kastanjeflensjesbeslag

Zeef het meel en de bloem in een kom en roer er een voor een de eidooiers door. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop er een egale massa van. Voeg wat zout en peper toe en laat het beslag 20 min rusten.

Sabayon

De eidooiers, suiker en nootmuskaat au bain-marie schuimig kloppen. Langzaam de opgevangen likeur toevoegen en verder kloppen tot het mengsel vrij dik is.

Al kloppend laten afkoelen.

Garnering:

Laat de rozijnen 30 min in de likeur weken (verwarm licht). Doe ze in een zeef en vang de likeur op.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen