CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Taart met gemengde paddenstoelen, spek en blauwe kaas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Taart

  • 15 plak(ken) diepvries bladerdeeg
  • benodigde bloem om te bestrooien
  • 2 stuk(s) ei

Saus

  • 125 gram schimmelkaas, verkruimeld
  • 250 gram creme fraiche

Vulling

  • 750 gram champignons
  • 3 stuk(s) ui, fijngesneden
  • 2 theelepel(s) tijm
  • 2 eetlepel(s) grof gehakte krulpeterselie
  • benodigde zout en versgemalen peper
  • 750 gram gemengde wilde paddenstoelen
  • COM_YOORECIPE_UNITS_KLONT boter (groot), plus extra om in te vetten
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 9 plak(ken) ontbijtspek

Taart met gemengde paddenstoelen, spek en blauwe kaas Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Taart

Vet een grote bakplaat in. Neem 6 plakjes bladerdeeg en rol het op een met bloem be­strooid werkvlak uit tot een dunne rechthoekige lap ter grootte van de bakplaat. Leg de deeglap op de ingevette bakplaat, prik hem met een vork op regelmatige afstanden in en bestrijk met losgeklopt ei. Rol de negen plakjes uit tot een deeglap die iets groter is dan de eerste zodat de pad­denstoelenvulling eronder past. Leg deze lap ook op een bak­plaat en zet ze beiden 30 min op een koele plaats.

Vulling

Doe de champignons, in twee porties, in de magimixen hak ze klein. Doe de champignons met de ui en de tijm in een grote lage pan en bak ze op laag tot half­hoog vuur. Draai het vuur hoog en laat het vocht in de pan verdampen. Bestrooi met wat zout en peper.

Verwijder eventueel vuil van de wilde paddenstoelen. Scheur de paddenstoelen desgewenst in stukken. Spoel ze eventueel kort af onder de koude kraan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verhit een klont boter op hoog vuur in een koekenpan. Doe de wilde paddenstoelen met de knoflook erin zodra de boter bruin begint te worden. Laat ze snel 1 à 2 min bakken tot ze niet meer rauw zijn. Bestrooi met wat zout en peper, laat in een vergiet uitlekken en op keukenpa­pier afkoelen.

Vervolg taart

Neem de deegplakken voor het maken van de taarten uit de koeling. Schep de peterselie door het champignonmeng­sel en verdeel dit zo over het midden van de kleinste deeg­lap, zodanig dat er rondom een rand van ruim 2 cm vrij blijft. Verdeel de wilde paddenstoelen over de champignons en dek ze in de lengte af met 9 elkaar licht over

Vouw de grotere deeglap in de lengte dubbel. Snijd of knip het deeg op de vouw op afstanden van 1 cm in tot op 2 cm van de rand. Bestrijk de rand van de deegbodem nogmaals met ei.

Leg de dubbelgevouwen deeglap op één kant, vouw hem open en druk de randen op elkaar. Maak met een vork of met de vingers een regelmatig pa­troontje in de deegrand. Zet hem nogmaals 15-20 min in de koelkast.

Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei en bak de taart in de oven in 20-25 min knapperig en goudbruin. Be­strijk de taart 15 min voor het einde van de oventijd nogmaals met ei om de kleur zo optimaal mogelijk te maken.

 

Saus

Roer ondertussen de blauwe kaas door de helft van de crème fraîche en verwarm hem al roerend tot hij is ge­smolten. Roer de resterende crème fraîche erdoor en breng op smaak met wat peper.

 

Serveren:

Snijd de taart in 12 mooie stukken. Verdeel over de borden en lepel er wat saus om heen.

lappende plakken spek.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen