CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aspergesoep met gerookte paling

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Paling

  • 250 gram gerookte paling, gefileerd

Soep

  • 200 gram boter
  • 240 gram bloem
  • 1250 mililiter visbouillon
  • 15 stuk(s) bieslooksprieten
  • 300 mililiter room

Asperges

  • 12 stuk(s) asperges
  • benodigde zout

Aspergesoep met gerookte paling Werkwijze

Bereiding:

Asperges

Schil de asperges en kook ze gaar in gezouten water. Neem ze uit de pan en laat afkoelen.

Bewaar het aspergevocht.

Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

Soep

Verwarm de borden/soepkommen voor.

Smelt de boter in een pan van 5 liter. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen en met een garde mengen.

Laat de bloem en boter op zeer laag vuur garen tot het mengsel een beetje wit uitslaat en wat korrelig wordt.

Nu op hoog vuur een klein beetje (200 ml) visbouillon toevoegen en krachtig roeren tot een gladde massa en vervolgens wederom een kleine hoeveelheid bouillon toevoegen en krachtig roeren tot een gladde massa enz., enz. tot alle bouillon en 750 ml van het kookvocht van de asperges is toegevoegd.

Als de soep kookt, deze 30 min op laag vuur laten staan en daarna eventueel nog op smaak brengen. Passeer de soep en breng vlak voor het opdienen wederom aan de kook.

Paling

Snijd de paling overdwars in reepjes van 5 mm.

Serveren:

Serveer de soep en voeg geknipte bieslook, aspergestukjes, 5 reepjes paling en een scheut room toe.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen