CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Champagne-ijs parfait met amandelkrul

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 2 doosje(s) frambozen
  • 12 blaadje(s) munt
  • benodigde poedersuiker

Amandelkrul

  • 20 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 125 gram poedersuiker
  • benodigde zout
  • 40 gram boter
  • 3 stuk(s) eiwitten
  • 50 gram amandelschaafsel

Champagne ijs

  • 12 stuk(s) eidooiers
  • 320 gram suiker (200+120)
  • 1200 mililiter room
  • 200 mililiter Champagne Brut

Champagne-ijs parfait met amandelkrul Werkwijze

Bereiding:

Champagne ijs

Breng 200 gram suiker met 60 ml water aan de kook en laat de suiker smelten

Klop in een kom de 12 eidooiers romig.

Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe aan de romig geklopte eidooiers en blijf kloppen tot het geheel luchtig en koud is.

Klop de room met 120 gram suiker bijna stijf en spatel dit door de eidooiermassa. Voeg nu al spatelend de champagne toe.

Draai tot ijs in de machine.

Amandelkrul

Doe in een kom 100 g amandelmeel, 125 g poedersuiker, 20 g bloem en een snufje zout. Meng dit met een garde dooreen. Smelt de 40 g boter en klop de 3 eiwitten los en voeg boter en eiwit toe aan het amandelmeel en poedersuiker.

Roer met een garde tot een glad beslag is verkregen. Laat 40 min rusten.

Verwarm de oven voor op 160 °C

Beleg een bakplaat met bakpapier en schep met een lepel een hoopje beslag en smeer dit met de bolle kant van de lepel uit tot een rondje van 8 cm. Houd tussen de rondjes voldoende ruimte want het beslag kan uitlopen.

Bestrooi de rondjes beslag met amandelschaafsel en bak ze in 14 min gaar.

De buitenrand moet licht bruin worden en de binnenkant wit.

Krul de koekjes direct nadat zij uit de oven komen rond een fles.

Serveren:

Serveer het ijs in bolletjes met een amandelkrul en wat frambozen en een blaadje munt.

Maak af met wat poedersuiker.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen