CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Asperge quiches

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 12 stuk(s) kwarteleitjes

Aspergevulling

  • 500 gram witte asperges
  • 1 bos(sen) lente uitjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram Gruyere, geraspt (100+50)
  • 6 stuk(s) eieren, geklutst
  • 200 mililiter slagroom
  • 150 gram krab of surimi
  • benodigde zout en versgemalen peper

Quiches

  • 12 plak(ken) bladerdeeg
  • 12 stuk(s) soufflebakjes
  • benodigde blinde vulling b.v. erwten

Asperge quiches Werkwijze

Bereiding:

Quiches

Snij bladerdeeg rondjes in de vorm van het bakje. Vet de bakjes goed in en bekleed het

bakje met het deeg en druk het deeg voorzichtig in de randen. Bak nu de deegbodems 5 min blind (vullen met gedroogde erwten) in een op 190 °C voorverwarmde oven. Prik vòòr het bakken het deeg op diverse plaatsen met een vork in.

Aspergevulling

Schil de asperges zorgvuldig en kook ze in ca 7 min net gaar.

Spoel ze in koud water en snijd ze in stukjes van 1 cm en bewaar de aspergepunten voor de

garnering. Fruit de lente uitjes in de olijfolie, meng ze met de asperges en 100 g geraspte

Gruyère. Klop de eieren door de slagroom. Voeg een ½ tl zout en peper naar smaak toe.

Meng alles en voeg de fijngesneden krab eraan toe.

Garnering:

Kook de kwarteleitjes in 3 min en pel ze.

Tot slot

Vul de soufflébakjes met het aspergemengsels en zet ze 15 á 20 min. in de oven.

De quiches zijn klaar als de bovenkant net bruin begint te worden en de vulling is

opgesteven.

Serveren:

Haal de quiches uit de vormpjes en leg op een voorverwarmd bord en garneer met 2 halve kwarteleitjes, aspergepunten en de geraspte Gruyère.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen